Damjan je nastopil kot prvi izmed slovenske četverice in pristal pri le 83 metrih, tako da je bila Slovenija po nastopih prve skupine na zadnjem, 14. mestu. Drugi je od naših nastopil Mitja Mežnar, a je žirija tekmovanja nato odločila, da bo druga skupina nastope opravila še enkrat. V tretji skupini je Primož Pikl odlično opravil svoje delo in pristal pri 133 metrih, Robert Kranjec pa v četrti skupini kar pri 137,5 metra. Še enkrat je moral na zaletišče Mežnar, ki pa je v drugo svoje delo opravil še bolje in pristal pri 134 metrih.

A odlični nastopi trojice Slovencev niso bili dovolj, da bi se Slovenija uvrstila v finale, saj je za pičlih 2,4 točke zaostala za Švico na osmem mestu. Pred tekmo so v slovenskem taboru sicer merili na uvrstitev nekje do šestega mesta.

"Po eni strani sem vesel dobrih skokov trojice, po drugi strani pa smo imeli nekaj smole, da smo za 2,5 točke izpadli iz finala, saj bi se lahko borili za želeno šesto mesto. A sedaj ne moremo storiti ničesar, vsi poznamo Kuusamo in vemo, da gre tu vedno za loterijo. Jutri je nov dan. Upam, da bodo fantje zadržali raven skokov in uspeh gotovo ne bo izostal," je v pogovoru za STA po ekipni tekmi povedal selektor reprezentance Matjaž Zupan.

"Vsem skupaj se precej kolca po novem sistemu točkovanja, saj bi ravno na tekmah na severu, kjer tradicionalno zelo nagaja spremenljiv veter, vsem skupaj prišel še kako prav. Sploh zato, ker smo bili vsi zelo presenečeni, da so se pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS) kljub uspešnemu testiranju na poletni veliki nagradi odločili, da sistema še ne bodo uporabili," je dejal Zupan.

Zelo razočaran je bil po nastopu razumljivo Damjan, ki je menil, da sta njegova današnja slabša nastopa posledica vsega skupaj: nekaj smole, slabih vremenskih razmer in velikih pričakovanj. "Danes sem imel ogromno smole. Resda tudi moji skoki niso bili tako dobri kot na treningih, a če bi imel vsaj normalne razmere, bi se moral tudi s takšnimi nastopi prebiti naprej. Resda je Kuusamo vsako leto loterija, samo res ne vem, zakaj moram vedno jaz zmagati. V negativnem smislu, seveda," je bil razočaran Damjan, ki za zdaj še ne ve, ali bo odpotoval na naslednje tekme v Lillehammer.

"Vse je odvisno od Matjaža (Zupana, op. STA). Videl je moje skoke na treningih in ima najbrž nekakšno sliko, kako skačem. Bomo videli, kako bo šlo naprej," je še povedal Damjan, ki je izpadel tudi iz sobotne uvodne posamične preizkušnje sezone.

Na prvi posamični tekmi, ki se bo s prvo serijo začela ob 15. uri, bodo slovenske barve zastopali Kranjec, Mežnar in Pikl.