"Močno sneženje je presenetilo trop okoli 60 ovac, ki so ostale ujete 1860 metrov visoko. Na pobočju Krna je zapadlo okoli 50 centimetrov snega, sneženje pa je presenetilo tudi njihove lastnike. Eden izmed njih je poskušal sam do tropa, vendar zaradi več kot meter visokih zametov ovac ni mogel spraviti v dolino," je pripovedoval Miljko Lesjak, gorski reševalec in član GRS Tolmin. "Šest reševalcev in trije domačini smo ovce našli med Kožljakom in Krnsko škrbino. Del ovac je plaz zasul. Osem nam jih je uspelo izkopati izpod mokrega snega, za dve pa je pomoč prišla prepozno. Brez pomoči gorskih reševalcev bi ovce za vedno ostale na gori," je prepričan Lesjak, ki si je zaželel, da v prihajajoči zimi izpod snežnih plazov ne bi bilo treba reševati ljudi.

Tolminski gorski reševalci so letos reševali pri 15 planinskih nesrečah. Na varno so pripeljali ali prenesli 18 hudo poškodovanih. Žal so bili med njimi trije mrtvi. "Skupno smo reševali 41 tujcev. Letos pa se je povečalo število reševalnih akcij, v katerih so bili udeleženi gorski kolesarji. Takšnih primerov je bilo kar sedem. V reševanju je 15-krat sodeloval tudi helikopter."

Gorski reševalci iz Tolmina, ki so letos v sklopu slovenskih GRS opravili največ akcij (sledijo jim bohinjski reševalci z 61 akcijami in Bovčani s 33 intervencijami), skrbijo tudi za krepitev svojih vrst. Tako so letos medse vključili 12 pripravnikov, ki se zdaj urijo v sklopu tolminske postaje. Vsi pa so letos že sodelovali na reševalnih akcijah.