"ACH Volley z nastopom v ligi prvakov izstopa iz sivega povprečja in je v elitni družbi najboljših ekip. Polna dvorana Tivoli z gledalci iz vse Slovenije je dokaz, da ne gre niti za blejsko niti za ljubljansko ekipo, ampak za slovensko. Vsak, ki v Sloveniji spremlja odbojko, v Evropi navija za ACH Volley," je nekaj izbranih besed slovenskim državnim prvakom namenil generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Igor Dolinšek, ki je bil zunanji gost na novinarski konferenci, podobno kot Riet Ooms, izvršna podpredsednica CEV. Ta je med drugim pohvalila zagnanost blejskega kluba in napovedala nekaj organizacijskih izboljšav pri letošnji izvedbi lige prvakov.

Do besede so prišli še osrednji govorniki in tisti, katerim je bil dogodek tudi namenjen - predstavnikom ACH Volley. Izvršni direktor kluba Gregor Humerca je za cilj izpostavil uvrstitev v drugi krog tekmovanja, a "to ne pomeni, da ne želimo biti še boljši", hkrati pa je prepričan, da je ekipa dovolj dobra, da zastavljeno tudi doseže. Podobnega mnenja je glavni trener Glenn Hoag, ki sicer opozarja, da ima zelo mlade fante in s tem posledično določene težave: "Igramo po sistemu gor in dol, kar je glede na mladost in neizkušenost ekipe nekaj normalnega. Na Dunaju (v srednjeevropski ligi, op. p.), kjer smo izgubili, smo dvoboj nadzorovali do četrtega niza, a v odločilnih trenutkih je na plan prišla naša neizkušenost." In kakšen pristop je potreben za igranje v najmočnejši konkurenci? "Vsako točko je potrebno odigrati, kot da je zadnja in na vso moč. In to vedno znova. Ko pa pride nova točka je potrebno pozabiti na prejšnjo in se že osredotočiti na novo z enako vnemo. Če nam bo to uspelo izpeljati, potem bomo lahko uspešno igrali tudi v ligi prvakov," je recept razkril Hoag, ki je dodal, da ima Matevž Kamnik po vsej verjetnosti boreliozo, a kanadski strateg zdravstvene težave jemlje kot v zakup svojega poklica.

Za konec novinarske konference je kapetan blejske odbojkarske ekipe Andrej Flajs na kratko ocenil še moč vseh treh nasprotnikov v skupini rednega dela tekmovanja in izrazil željo, da bo njihov sedmi igralec znova polna dvorana Tivoli, ki je pred kratkim dobila tudi zanimiv vzdevek: "T-Volley".