Skupaj z Ari-Pekko Nikkolo je Damjan prve skoke na snegu opravil že prejšnji teden, ko je skupaj s celotno finsko reprezentanco treniral na 90 metrski skakalnici v Rovaniemiju. Preteklo soboto so Finci imeli izbirno tekmo, kjer so določili potnike za uvodni tekmi svetovnega pokala v Kuusamu. Nikkola bolj kot z desetim mestom ni bil zadovoljen s sami skoki Damjana: "V obeh skokih je naredil napake. V petek je na treningu skakal zelo dobro, nato pa je na tekmi želel preveč. Vendar vemo, da če je vse tako kot mora biti, je njegov nivo skakanja visok. Ko ne dela napak, skače daleč," je stvari enostavno razložil Ari-Pekka Nikkola. Damjan se je sredi tedna nato preselil v Kuusamo. Tam je že opravil okrog 30 skokov na 120 metrski napravi in je po besedah njegovega trenerja zadržal dobro pripravljenost. Vseeno je Nikkola previden: "Cilj na prvih tekmah je, da se Jernej uvrsti med dobitnike točk."
Skupno ima Damjan tako za seboj že okrog 80 skokov na snegu, kar je zelo veliko za ta čas. V ponedeljek in torek so v Kuusamu trenirali tudi domačini, ta čas pa se tam poleg Damjana nahajajo tudi Poljaki. Pred prvimi tekmami se veliko govori tudi o povratku Janneja Ahonena med skakalno elito. Nikkola je potrdil, da Ahonen še ni za v staro šaro: "Ja, že sedaj je v dobri formi. Ali bo zmagal v Kuusamu? Bomo videli, sam pričakujem težki tekmi."
V ponedeljek se v Kuusamo odpravlja večina reprezentanc, tudi slovenska. Znano je že, da bo poleg Damjana Slovenijo zastopal tudi Robi Kranjec, za preostala mesta pa se še borijo Primož Pikl, Rok Urbanc, Mitja Mežnar in Robi Hrgota, ki bodo danes opravili še zadnji trening v Lillehammerju. Zelo dobre skoke je na Norveškem pokazal mladi Peter Prevc, ki pa bo skupaj z Maticem Kramaršičem po povratku v domovino ostal doma. 
Svetovni pokal se prične točno čez teden dni. V četrtek bodo na sporedu kvalifikacije za sobotno posamično tekmo, v petek pa se bo sezona uradno odprla z ekipno preizkušnjo.