Južnoafričan Isaac Hlatshwayo (29 zmag, 10 s KO, 1 neodločen izid, 1 poraz) je svetovni prvak v velterski kategoriji po verziji IBF postal pred dobrimi štirimi meseci v Las Vegasu, naslov pa bo prvič branil ravno proti Dejanu Zavcu (27 zmag, 15 s KO, 1 poraz). "Dvoboj je bil formalno potrjen v ponedeljek zjutraj zjutraj, ko je iz Južnoafriške republike prišla vest, da si je Isaac za izzivalca izbral mene," je dejal ptujski boksar, ki se veseli ponujene priložnosti.

Tudi zato, ker je na ta trenutek zares čakal dolgo časa. "Vsekakor se je vse skupaj kuhalo že zelo dolgo in resnično sem si želel, da bi se enkrat pomeril za svetovnega prvaka. Obljubljam, da bom dal vse od sebe ter da ničesar ne bom prepustil naključju," je še povedal Zavec in dodal: "Potrudil se bom, da izkoristim zgodovinsko priložnost in postanem svetovni prvak."

Dvoboj med Hlatshwayom in Zavcem bo na sporedu letošnjega 11. decembra, prizorišče pa bo Wembley Indoor Arena v Johannesburgu. Podrobnejše načrte priprav in borbe bo Zavec predstavil v petek, 20. novembra ob 10. uri na novinarski konferenci v hotelu Primus na Ptuju.