V petek je v klasičnem šprintu zmagala z rutino, medtem ko je bila Katja Višnar šesta, na drsalni desetki je bila peta, za štirimi večnimi tekmicami v svetovni eliti - Norvežankami Bjoergnovo, Steiro, Johaugovo in Italijanko Follisovo. Začetek, ki obeta vsaj ponovitev zadnjih zim.

"Bjoergnova je bila zares daleč spredaj. (1:34 minute pred Petro op.a). Vendar ona vsako leto nenormalno leti prve tekme. V šali sem ji čestitala z besedami, da naj me potolaži, da ne more teči še hitreje. Pričakovala sem, da bodo Italijanke močnejše. Follisova me je res ujela za pol minute, a sem imela potem tudi vizualno primerjavo, da je moja drsalna tehnika boljša kot je bila. Tudi zato, ker v novozapadlem snegu doslej nikoli nisem blestela, tokrat pa sem lepo drsela, brez da bi se vkopala za vsak korak. Na tem snegu ne moreš blefirati. Bila sem tudi edina, ki sem štartala že v petek," je Petra dopolnila analizo prvih tekem, potem pa prigriznila še čips, piškote in sadje: "Ker nimam težav s težo in niti nimam preveč telesne maščobe, so tudi te kalorije dobrodošle."

Petro je potem še posebej zanimalo, kako je bilo na ostalih FIS tekmah v švedski Bruksvallarni in finskem Muoniu, ter pohvalila mlajšega reprezentančnega kolega Domna Potočnika, ki je kljub 56. mestu pritekel 67 FIS točk, kar je na ravni zaostanka petnajstouvrščenega. Bil je celo tretji med novinci med člani, kot je bila tretja med mladinkami tudi najmlajša varovanka Hallgeirja Lundema Blejka Anja Eržen. Nečakinja Janeza Mariča je še bolj letela v nedeljo na tekmi v klasiki na 5 km, ko je bila 27. Za Bjoergnovo je v dežju zaostala le 1:25 minute, kar je zagotovo najboljši tek 17-letne tekačice v tako močni konkurenci. O nastopu ženske štafete v nedeljo se bodo trenerji še pogovorili. Največ bo odvisno od stanja Vesne Fabjan.