Na 100 m delfin so Mankoču, ki je v Berlin dopotoval neposredno z višinskih priprav v Font Romeu, za preboj v finale zmanjkale štiri stotinke sekund, od tretjega mesta je bil v veliki zgoščenosti izidov oddaljen za tri desetinke.

Na 100 metrov mešano pa Mankoč očitno dobiva resnega tekmeca za decembrsko evropsko prvenstvo v Carigradu. Rus Sergej Fesikov je že v predtekmovanju z dosežkom 50,95 poskrbel za nov svetovni rekord, popoldan pa je bil le stotinko sekunde počasnejši. Pred Mankoča sta se prebila še Južnoafričana Gerhard Zandberg (51,05) in Darian Townsend (51,80).

"Sam sem s popoldanskim plavanjem zelo zadovoljen, čeprav je bilo kar nekaj napak, a sem dosegel izid, ki sem ga približno načrtoval in vem, da se da plavati še veliko hitrejše. Za EP v Carigradu sem na pravi poti, a je Fesikov pokazal, da bo tam letos zelo težko zmagati. Verjetno bo treba v Turčiji plavati svetovni rekord, a sem optimističen. Če bom uspel do takrat vse izpeljati, kot sem načrtoval, lahko na pričakujem tudi ta svetovni rekord in osvojim še deseto zlato," je po tekmi povedal Mankoč.