Za Kozmusom je bil drugi Miro Vodovnik, tekmovalec v suvanju krogle (159 točk), tretji pa je bil brežiški skakalec s palico Jurij Rovan (25). Med članicami sta bili drugi Martina Ratej, tekmovalka v metu kopja (121), ter troskokašica Marija Šestak (121). Med mlajšimi člani sta bila prva Sebastijan Jagarinec (245) in Tina Šutej (165), med starejšimi mladinci Erik Vončina (248) in Živa Klarer Rebec (194), med mlajšimi mladinci Jaka Muhar (201) in Barbara Špiler (249), med pionirji pa Robert Renner (203) in Doroteja Rebernik (179).

Kozmus je avgusta v Berlinu osvojil prvo atletsko slovensko zlato kolajno v zgodovini svetovnih prvenstev, tam pa sta v finalu nastopila še Vodovnik z osmim mestom in Ratejeva, ki je bila 11. Slovenske atletinje so se izkazale tudi na marčevskem dvoranskem evropskem prvenstvu v Torinu. Šestakova je bila srebrna, Romanova bronasta, Nina Kolarič je osvojila četrto mesto v skoku v daljino, Snežana Rodič pa šesto v troskoku.

Kozmus je zmagal tudi na svetovnem atletskem finalu IAAF v Solunu, kjer je bila Ratejeva osma, Romanova pa deveta. Tina Šutej je v skoku s palico osvojila peto mesto na evropskem prvenstvu za mlajše člane v Kaunasu, Živa Klara Rebec pa je bila peta na mladinskem evropskem prvenstvu v Novem Sadu v metu kopja. Mladi rod se je izkazal tudi na SP za mlajše člane v Bressanoneju v Italiji. Barbara Špiler je bila zlata v metu kladiva, Urša Belaj sedma na 400 m ovire, Maja Blažej pa 12. v skoku s palico.