Zupan bo skupaj s pomočnikom Igorjem Medvedom v Lillehammer na trening odpeljal Roberta Kranjca, Primoža Pikla, Mitjo Mežnarja, Roberta Hrgoto, Roka Urbanca, Matica Kramaršiča in Petra Prevca, na sever pa se odpravljata tudi fizioterapevt Boštjan Ahačič in serviser Aljoša Branc.

Skakalci bodo v Lillehammerju predvidoma trenirali teden dni. "Lillehammer bo kar dober za ta čas. Sami smo si želeli morda na priprave kam v srednjo Evropo, a glede na vremenske razmere je super, da so sploh kje lahko pripravili skakalnice. Na priprave bom odpeljal celotno A-ekipo, na Norveškem pa bomo ostali do sobote," je v pogovoru za STA pojasnil selektor Zupan, ki je čim več v stiku tudi z Damjanom, ki se je v olimpijski sezoni odločil za samostojno pot pod vodstvom finskega trenerja Ari-Pekke Nikkole.

"Jernej že nekaj časa trenira v Rovaniemiju, ta teden že pridno skače in se bo počasi že preselil v Kuusamo, na prizorišče uvodne tekme svetovnega pokala. Če bo vse normalno, ni glede njega nobenega vprašanja, za preostala tri mesta v reprezentanci na uvodni tekmi sezone pa bomo bržčas izpeljali interne kvalifikacije," je še povedal Zupan.

V Lillehammer se na priprave odpravljajo tudi najboljši slovenski kombinatorci. Mitja Oranič in Gašper Berlot že v skupini s skakalci, dva dni pozneje pa se jim bosta pridružita še Marjan Jelenko in Matic Plaznik pod vodstvom Primoža Triplata in Aleša Grosa.