Potem ko so slovenski reprezentanti petkovo dopoldne lahko izkoristili za nekaj sprostitve, je bil urnik popoldan bolj natrpan. Ob 18. uri jih je čakal trening na štadionu Lužniki, ki bo v soboto zvečer nabito poln (80.000 gledalcev). Gigantski kompleks Lužniki, ki ime nosi še iz časov železne zavese, ko so zaradi gradnje štadiona izselili skoraj celo vas, pod svojim okriljem nima le nogometnega štadiona, ampak tudi športno dvorano ter celo skakalnico. Slovenski reprezentanti so na Lužnike prispeli malo pred 18.30, ko je imel selektor Matjaž Kek novinarsko konferenco, nato je sledil trening. 

Kek je bil tradicionalno zgovoren. Ruskim novinarjem se je smehljal, povedal nekaj ustaljenih fraz, ki so Slovencem že zelo dobro znane, kart pa ni odkril. ''Lahko ste prepričani, da bo Slovenija v soboto zvečer delovala kot prava reprezentanca, takšna, kot je bila v kvalifikacijah, ko si je popolnoma zasluženo priigrala drugo mesto, kar je bilo pred začetkom kvalifikacij utopično pričakovati. Sedaj je pred nami nov izziv. Imamo veliko željo in motiv, da se postavimo po robu veliki Rusiji,'' je uvodoma povedal Kek, ki še ne ve, če bo Matej Mavrič nared do tekme. Primorec ima težave s hrbtom, končna odločitev pa bo padla na dan tekme.   

Kek je hvalil tekmeca, a dodajal, da namerava Slovenija unovčiti svojo kakovost.  ''Imamo svoje cilje. Da dobimo aktiven rezultat. Rusija je zelo močna, enako velja za njihov strokovni štab, a imamo svoje ambicije, ki jih bomo skušali uresničiti. Vemo, kaj je končna nagrada, naša motivacija pa je na vrhuncu.

Ruski novinarji precej pišejo o slovenski obrambi, ki je prejela le štiri gole v kvalifikacijah. Kek jim je odgovoril: ''Zavedamo se moči Rusije v vseh linijah. Imajo zvezdnike evropskega nogometa. Ne morem pa spremeniti svojega mnenja o naši obrambni moči. Taktično smo dobro stali in to je zasluga cele ekipe, da smo dobili le štiri gole in ne samo obrambne linije.'' 

Kek se je zahvalil ruski zvezi za korekten odnos, nekaj besed pa je namenil tudi umetni travi, ki se je je pred žrebom dodatnih kvalifikacij kar malo bal: ''Ruska reprezentanca je v določeni prednosti, ker je na Lužnikih na tej podlagi nekajkrat že igrala.'' 

V sodelovanju z www.ofsajd.com.