Bojeviti Ljubljančan, ki je prehodil trnovo pot po slovenski sceni, ker nekateri trenerji niso opazili njegovih izjemnih sposobnosti, je poleti postal član poljskega državnega prvaka Wisla iz Krakova. S Poljske prihajajo pohvale o igri 25-letnega nogometaša, tamkajšnji mediji ga hvalijo, da je med najboljšimi igralci letošnjega državnega prvenstva in najkakovostnejšimi tujci, ki so kdajkoli zaigrali na Poljskem.

Pred vami sta tekmi kariere.

Za sedanjo generacijo sta verjetno najpomembnejši tekmi. Veselimo se tega izziva, smo pripravljeni in komaj čakamo, da se vse skupaj končno začne.

Kako dobro ste spoznali Ruse?

Posebej veliko se ni treba pripravljati, ker vsi vemo, kako kakovostna reprezentanca je Rusija. Njihovi nogometaši igrajo v najboljših evropskih klubih, v katerih imajo zelo pomembne vloge. Rusija je favorit, vendar mi se s tem ne obremenjujemo. Imamo svoje načrte, želimo igrati med najboljšimi 32 reprezentancami na zaključnem turnirju v Južnoafriški republiki. Zato bomo naredili vse, da sanje tudi uresničimo.

Prvo ime Rusije je Andrej Aršavin.

Izredno kakovosten igralec, ki je tudi v zelo dobri formi. V Arsenalu igra zelo vidno vlogo, vendar imamo igralce, ki ga lahko ustavijo. Upam, da bodo to pokazali na obeh tekmah.

Tekma bo na umetni travi. Ali bo to prednost za Ruse in minus za Slovence?

Nobene potrebe ni, da bi veliko govorili o umetni travi. Pogovarjali smo se z Iličem, ki je že igral na štadionu Lužniki. Pomiril nas je, da se s tem sploh ne smemo obremenjevati, ker je igralna površina skoraj takšna kot tista iz naravne trave. Umetna trava ne bo predstavljala večje ovire za našo ekipo.

Kakšen bi bil za vas pozitiven izid v soboto v Moskvi?

Težko je govoriti o izidu, zato nočem ničesar napovedovati. Predvsem upam, da se bomo po tekmi v Mariboru vsi skupaj veselili uvrstitve na svetovno prvenstvo.

S Poljske prihajajo dobre novice in veliko pohval o vaši igri v Wisli iz Krakova.

Od zadnje reprezentančne akcije oktobra sem v mesecu dni še nekoliko dvignil svojo formo. Počutim se še boljše, še bolj sem samozavesten. Občutek imam, da bom še bolje pripravljen, kot sem bil na zadnjih tekmah s Slovaško in San Marinom.