Briatore bo poleg spodbijanja odločitve o prepovedi s strani FIA zahteval tudi finančno odškodnino, domnevno škodo zaradi kazni krovne avtomobilistične organizacije ocenjuje na milijon evrov.

Podrobnosti o načrtovani tožbi Briatoreja je danes razkril britanski časnik Guardian, ki dodaja, da naj bi se proces na pariškem sodišču začel že 24. novembra.

Med drugim naj bi Briatore spodbijal odločitev sveta za motošport pri FIA, v katerem je tudi nekdanji predsednik FIA Max Mosley, ker naj bi slednji deloval proti njemu "povsem zaslepljen zaradi osebnega obračunavanja". Briatore meni tudi, da je njegova kazen nesorazmerna s kaznijo ekipi Renault, ki je odbila samo dveletno pogojno prepoved nastopanja.

Afero Singapur 2008 je letos poleti sprožil nekdanji dirkač tega moštva Nelson Piquet mlajši, ki je razkril, da je moral lani na dirki v Singapurju po navodilih iz boksov zapeljati v zaščitni zid, tako da bi zaradi posredovanja varnostnega avtomobila vplival na razplet dirke in pomagal moštvenemu sotekmovalcu Fernandu Alonsu. Slednji je takrat na koncu celo zmagal. FIA je ob kaznih Renaultu in Briatoreju s petimi leti prepovedi delovanja v tem športu kaznovala še glavnega inženirja Pata Symondsa, ki je podobno kot Briatore po razkritju afere moral zapustiti moštvo.