Včeraj je že bil eden takšnih dnevov, ko Tomažinu vedrega razpoloženja ob pogledu na zasnežene vrhove Kamniških Alp na Nebotičnikovi terasi niso pokvarila niti težko prehodna jezerca zastajajoče vode na tleh niti dejstvo, da še ne ve, kje naj najde neodvisnega strokovnjaka za varnostna vprašanja, ki bi strokovno potrdil njegovo stališče, da je zaradi varnosti obiskovalcev nujno na neki nevpadljiv način povišati dosedanjo kovinsko ograjo na terasi. Temu namreč strokovnjaki zavoda za varstvo kulturne dediščine oporekajo. Na terasi bo tako in tako večina vsega narejena na novo. Tomažin je zelo zadovoljen, da je našel ustreznega mojstra za popravilo in obnovo štirinajsttonskega hudo povešenega in zdelanega, a spomeniško zavarovanega notranjega lesenega stopnišča, ki povezuje prostore od desetega do trinajstega nadstropja. Obnova tega stopnišča je stala 78.000 evrov. Doslej najhujše in nepričakovane tehnične težave jim je povzročila povsem dotrajana in preperela vertikalna vodovodna napeljava, ki jo morajo v celoti zamenjati.

Projekt obnove gostinskih prostorov na vrhu Nebotičnika po naložbenikovi zamisli vključuje v zastekljenem prostoru povsem na vrhu ureditev VIP-sobe za petičneže, na terasi v 12. nadstropju je predvidena slaščičarna, v 11. nadstropju bosta dnevni in nočni bar (s plesiščem), v 10. nadstropju, kjer je včasih domovala znamenita kavarna, pa bodo uredili tudi odprto kuhinjo. Tomažin ima v lasti tudi polovico devetega nadstropja, kjer bodo uredili pisarne za osebje gostinskih lokalov ter prostore za pripravo hrane in peko slaščic. Lastnik pričakuje, da ga bo naložba v ponovno oživitev gostinskih lokalov na vrhu Nebotičnika stala precej več kot predvidenih 1,5 milijona evrov, stoodstotno pa bodo dela končana do pomladi, ko naj bi v razgledih s terase lahko že uživali tudi obiskovalci.

Daljši pogovor z lastnikom vrhnjih nadstropij nebotičnika Anthonyjem Tomažinom si lahko ogledate na http://www.dnevnik.si/video/4615.