Sredi treninga ga je uščipnilo v predelu hrbtenice, zato je takoj prejel injekcijo, nato pa odšel na zdravniški pregled.

Potem ko so v torek trenirali napad, so včeraj poldrugo uro dolg trening namenili obrambi. Kek in trener Milan Miklavič sta bila vseskozi zelo glasna, ko sta od igralcev zahtevala maksimalno zbranost in veliko komunikacije med seboj, medtem ko je kapetan Robert Koren bliskovite akcije zaključeval z goli, katerih se ne bi sramovali niti največji golgeterji. "Ko izgubimo žogo, moramo biti taktično disciplinirani, linije morajo biti poravnane, v igri mora biti red," je odmeval Kekov glas, da se ga je slišalo kar čez dve igrišči (v Kidričevem jih ima drugoligaš Aluminij kar šest, s čimer se ne more pohvaliti noben prvoligaš), in uigraval postavitev zadnje vrste 30 metrov stran od slovenskega gola. Zato je bil vratar Samir Handanovič po potrebi tudi libero, ostali pa so zgostili igralni prostor, da se jih je na 20 do 25 metrih drenjalo kar devet.

Čeprav bo Andrej Aršavin največja nevarnost za slovenski gol, Kek na njega ne bo postavil posebnega policaja. "Nikoli v življenju nisem igral tako, da bi en igralec po celem igrišču spremljal najboljšega nogometaša nasprotnega moštva. Naša glavna naloga je, da presekamo izvor žoge do Aršavina, torej skušamo preprečiti, da žoga do njega sploh pride," je razmišljal Kek, ki posebej poudarja, da bodo odločali dvoboji ena na ena z žogo in brez nje. "V teh dvobojih ne smemo biti v podrejenem položaju. Rusi so odlični atleti, a mi smo gibljivejši," je igralcem na srce polagal Kek, ki v minulih dneh svojih varovancev ni utrujal s posnetki igre Rusov. Šele v petek in soboto si bodo ogledali nekaj akcij, v katerih bodo spoznali karakteristike ruske igre in posameznih igralcev ter njihovo obnašanje ob prekinitvah.

"Ruse moramo spraviti čim dlje stran od našega gola, a ne smemo razmišljati le o njih in kako se ubraniti, ampak moramo zadržati žogo, skušati igrati nogomet in doseči gol. Najbolj me zanima, če so fantje že toliko zreli, da so v seriji, torej vsako tekmo sposobni igrati na tako visoki ravni, kot so jo pokazali proti Poljski in Slovaški. Obenem moramo izboljšati točnost in preciznost podaj, da ne bomo po nepotrebnem izgubljali žog," si je pred odhodom na 2200 kilometrov dolgo pot zaželel 48-letni Kek.

Slovenska reprezentanca bo imela danes ob 11. uri še zadnji trening v reprezentančnem Milanellu v Kidričevem. Popoldne ob 15. uri bo slovenska delegacija, v kateri bo 21 igralcev, 9 članov strokovnega štaba in 10 funkcionarjev z mariborskega letališča poletela v Moskvo, kjer jo v soboto ob 17. uri po slovenskem času čaka prva tekma dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo z Rusijo. Slovenski reprezentanti bodo na štadionu Lužniki trenirali le v petek popoldne, saj jih po drevišnjem prihodu v Moskvo čakata le večerja in počitek.