Medtem ko so slovenski reprezentanti s pripravami na dodatne kvalifikacije začeli v ponedeljek, so se njihovi ruski tekmeci v hotelu Mariott v Moskvi, kjer je njihovo stalno reprezentančno ''prebivališče'', zbrali v torek. Že prvi trening je razkril, da bo verjetno eden glavnih zvezdnikov Jurij Žirkov do tekme s Slovenijo na red, kajti treniral je skupaj z ostalimi nogometaši, ki so se predstavili v novih športnih oblačilih.

Znano je, da ruska javnost nima ravno dobrega mnenja o slovenskem nogometu. Rusi naj bi slovensko reprezentanco celo podcenjevali, česar pa iz besed njihovih nogometašev ni razvidno. ''Slovenija za nas ne bo zgolj mala malica!'' je dejal vezist Zenita Igor Semšov, ki naj bi sestavljal udarno zvezno vrsto na sobotni tekmi v Moskvi, čeprav ga na zadnjih treh tekmah Zenita ni bilo v prvi postavi. Prav ta del ekipe je v ruski izbrani vrsti najmočnejši, medtem ko napadalci in branilci ne blestijo tako. ''Zavedamo se svoje odgovornosti in bom o igrali resno ter zavzeto, Slovenija je dobro organizirana ekipa z nekaterimi odličnimi posamezniki,'' je dodal Semšov, ki se je razgovoril tudi o eni bolj vročih tem.

V Rusiji namreč še vedno odmevajo besede Zlatka Zahoviča, ki je dejal, da Rusi nimajo nobenih možnosti proti Sloveniji in da naj raje igrajo hokej: ''Zelo sem bil presenečen, ko sem prebral Zahovičevo izjavo. Če rečeš kaj takšnega, to pomeni, da ne spoštuješ tekmeca. Odgovorili mu bomo na igrišču.''