Sreča v nesreči za sodnico in njene svojce je morda, da živijo v starejši stavbi z debelimi zidovi, ali pa, da je bil morda eksploziv aktiviran na daljavo. Če bi namreč bomba ali druge vrste eksplozivno telo udarilo neposredno v prostor, kjer so spali Lukanovi, bi bila lahko tragedija popolna. Tako pa je bila lažje poškodovana le mladoletna hči, ki je dopoldne že zapustila jeseniško bolnišnico.

Posledice na objektu kažejo na silovito eksplozivno moč, gorenjska policija (in z njo seveda vsa slovenska) je bila vso noč na nogah, preiskava poteka, uradnih izjav o storilcih in načinu kaznivega dejanja za zdaj ni: "Ničesar ne želim komentirati!" je dejala sodnica, ki je svojo kariero začela 1998 na Jesenicah, nadaljevala leta 2004 v Kranju kot okrožna sodnica in se kasneje zaposlila na Okrožnem sodišču v Ljubljani. Že na Gorenjskem se je ukvarjala z nekaterimi odmevnimi zadevami (sojenje županu in poslancu Pavlu Ruparju, stečaj Slovenske hranilnice in posojilnice v Kranju).

"Gre za napad na sistem vrednot, na ustanove naše države. Presenetilo nas je tako dejanje, ki povrhu vsega ogroža tudi družinske člane, otroke. Nepriznavanje avtoritete je problem naše družbe in sodstvo je vse prepogosto tarča takega odnosa. Prepričana sem, da moramo to dejanje vzeti zelo resno in odgovorno," je dejala Janja Roblek, bivša sodelavka napadene sodnice, sicer pa predsednica društva slovenskih sodnikov in sodnica v Kranju. Sodnici iz Radovljice je odrejeno varovanje, napad nanjo je že drug primer, ko so bile posredno ali neposredno napadene državne ustanove na Gorenjskem. Pred dobrega pol leta sta mladeniča, ki jima zdaj sodijo v Kranju, vrgla bombo na stavbo Policijske uprave Kranj, tokrat je šlo za napad na sodnico, ki se je v zadnjem času ukvarjala z odmevnimi primeri. Dogodek je močno odjeknil tudi v soseščini, ljudje so odklanjali komentarje in zahtevali, da opozorimo javnost, naj država deluje in zaščiti ljudi.