Ta je 27. oktobra 2003 v kletnem stanovanju hiše v ljubljanski Rožni dolini z nožem v prsi zabodla nekdanjega partnerja Muja Bećića. Kocičevo je isti sodni senat na prvem sojenju, ki se je končalo marca 2007, obsodil na leto dni zapora. Višje sodišče je sodbo razveljavilo in naložilo prvostopenjskim sodnikom, da ponovno preučijo, ali je obtoženka morda ravnala v silobranu, kot je opozarjala obramba. Na novem sojenju je senat ocenil, da ni bilo silobrana, Kocičevi pa kazen zvišal na štiri leta.

Osmega oktobra je senat pod vodstvom Turk-Lukanove na 14 let zapora obsodil 52-letnega Kamničana Vehbija Rrahmanija. Ta je novembra lani v Kamniku ustrelil Rasima Agovića, za katerega je bil prepričan, da je ženin ljubimec. V dokaznem postopku se je sicer izkazalo, da to ni res, je pa sodišče sledilo tožilki, da je šlo za umor iz nizkotnih nagibov. Tožilstvo je sicer predlagalo 20-letno zaporno kazen. Do pravnomočnosti sodbe Rrahmani ostaja v priporu.

Najodmevnejši primer, ki ga je vodila Katarina Turk Lukan, pa je bila zagotovo tragedija, ki se je 7. oktobra lani zgodila pred ljubljanskim lokalom Global. Devetega februarja letos so varnostnika VIP-Varovanja, 54-letnega Kranjčana Davida Bukovca in 27-letnega državljana BiH Seada Suljanovića obsodili na osem let zapora, ker sta do smrti pretepla 20-letnega Gorazda Čamernika. Sodbo so v začetku oktobra v celoti potrdili tudi ljubljanski višji sodniki.

Seveda pa se Katarina Turk Lukan kot sodnica vsak dan ukvarja z najrazličnejšimi primeri. Za včerajšnji dan, na primer, je imela razpisane štiri glavne obravnave zaradi dveh drznih tatvin, tatvine, dveh vlomov in prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.