FC Koper je danes organiziral novinarsko konferenco, na kateri so športni direktor Miran Pavlin, direktor Tomaž Bele in trener prve ekipe Nedžad Okčić govorili o razmerah v koprskem klubu. Kot je dejal Bele, pričakujejo do konca tedna pozitiven razplet razpisa za izgradnjo stadiona, kar bo po njegovem mnenju vplivalo tudi na boljši obisk tekem, kajti dosedanji je pod pričakovanji.

Tako kot drugi klubi se tudi v Kopru ubadajo s finančnimi težavami. Posledično bodo igralski kader pozimi zmanjšali na skupno 20 igralcev in tri vratarje.

Vsi trije klubski akterji konference so bili močno nezadovoljni s sojenjem na zadnji tekmi, ko je sodnik Šart zapustil stadion šele v spremstvu policije. Na konferenci so si še enkrat ogledali posnetke spornih situacij s tekme, na kateri so nogometaši Luke Koper v 17. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti Domžalam z 0:1.

Pavlin je sicer na začetku pojasnil izjavo, ki jo je dal po "vroči" sobotni tekmi proti Domžalam. Sklicevanje na mariborski lobi je bilo, tako danes Pavlin, mišljeno predvsem na sodnike z mariborskega območja, nikakor pa ne na mariborski klub, ki sodi med Kopru prijateljske klube.

Med bolj vročimi temami, ki trenutno pretresajo slovenski klubski nogomet, so športne stave. "Športne stave so že vrsto let sestavni del športa in tako pač je in od te realnosti ne moremo bežati. Nesmiselno in zlonamerno pa se mi zdi, da sta vsak domač poraz ali gostujoča zmaga povezana s tem. Veliko je raznih namigovanj, toda ali imajo osnovo. Sam tega ne vem. Vem pa, da bom vsakega, ki bo v ta kontekst vpletel moje ime, preganjal po sodni poti," je opozoril Pavlin.

Direktor Bele je Pavlina dopolnil, da imajo v klubskem pravilniku točno opredeljeno, da se športne stave ne smejo igrati, kar velja tudi pri združenju prvoligašev. "Res pa je, da z današnjo tehnologijo, internetom, neposredne kontrole nad tem žal ni."

Trener Okčić je k izjavama sogovornikov dodal: "Verjamem v naše igralce, kar se te problematike tiče. Je pa šport tak, da lahko izgubiš domačo tekmo in to ni prav nič nenavadnega. Gostujoča ekipa se zapre, zadene iz protinapada, domači se mučijo, ne dajo gola, zmanjka športne sreče in domača tekma je izgubljena. To se dogaja v najmočnejših ligah na svetu."