Glede na njegove igre moramo ugotoviti, da se je tej napovedi zelo približal. Ne samo da je edini od naštetih (razen Rayja Allena) skupaj z Miami Heat v sezoni 2005/06 osvojil naslov prvakov lige NBA, pač pa je postal tudi eden najbolj vsestranskih igralcev lige in je večkrat zaigral tudi na tekmi All Stars. V karieri je dosegal po 17,5 točke in 7,7 skoka na tekmo. Ne glede na solidno NBA kariero, pa je Walker pred kratkim doživel finančni zlom.

V 12 letih svoje kariere v NBA je Antoine Walker zaslužil več kot 110 milijonov ameriških dolarjev. Če izvzamemo vse davke in dodamo nekaj reklam za Adidas, mu je še vedno ostalo približno 65 milijonov (v ZDA so nekateri davki enormni). Ne glede na vse podrobnosti pa mu tudi ta znesek ni zadostoval za preživetje. V zadnjih nekaj mesecih se tako nekdanji multimilijonar sooča s tožbami številnih finančnih institucij zaradi neplačanih dolgov.

Glede na pisanje Shire Springer, novinarke časopisa Boston Globe, "Delavec številka 8" (Employee No. 8, kot so ga v Bostonu popularno klicali) svojim upnikom dolguje več kot 4 milijone dolarjev, obenem pa se sooča tudi s tožbami, ki ga bremenijo plačevanja s čeki brez kritja v Las Vegasu. Vse to pri "rosnih" 33 letih. Divje.

Kako lahko nekdo sploh zapravi ves ta denar? Odgovor: zelo preprosto. Walker je ves čas rad živel na veliki nogi. Njegova mama je povedala, da je v svojih igralskih dneh na takšen in drugačen način, finančno podpiral kar 70 svojih "najbližjih" prijateljev in sorodnikov. Svoji mami pa je dal v čikaškem predmestju zgraditi veličastni dvorec z notranjim bazenom, desetimi kopalnicami in košarkarskim igriščem. Medtem ko je igral še v Bostonu, je živel v Walthamu, najrazkošnejšem predelu mesta, imenovanem Bishops Forest Condominium Complex, okolico svojega takratnega doma pa je spremenil v pravo zbirališče luksuznih avtomobilov: dva bentleyja, dva mercedesa, range rover, cadillac escalade in hummer. Pogosto so bili avtomobili opremljeni tudi z dragimi slikami in košarkarskimi obroči, da zvočnega sistema niti ne omenjamo. Walker je zbiral tudi dragocene ročne ure. Med drugim je imel tudi nekaj rolexov z vgraviranimi diamanti od Cartierja.

Vendar Walkerjev razkošni življenjski slog ni temeljil zgolj na egoizmu. Bil je tudi zelo radodaren prijatelj in soigralec, ki je, med drugim, kupoval obleke celo svojim trenerjem, pogosto plačeval ogromne račune za skupinske večerje s svojimi soigralci, če pa je še kaj ostalo, je denar doniral za mlade z manj možnostmi. V bistvu je zapravljal denar, kot da ni več v modi. Izgleda, da tudi pesem razvpitega ameriškega raperja Biggieja nekaj pove: "Mo' money, mo' problems" (Več denarja, več problemov).

Trenutno ni na voljo podatka, ali se Walker kani košarkarsko reaktivirati v ligi NBA ligi ali pač kjerkoli drugje. Nazadnje so se njegovih uslug kmalu po pričetku minule sezone odpovedali Memphis Grizzlies.