Murdoch, ki je že velikokrat glasno kritiziral Google in njegov vpliv na časopisno industrijo, je povedal, da bi lahko vrsto njegovih časopisov (med njimi tudi The Times in The Sun) umaknili iz Googlovega iskalnega indeksa, ko bo njegov načrt za plačljive spletne vsebine postal realnost.

"Mislim, da bomo (umaknili naše novice z Googlovega iskalnega indeksa), toda to se bo zgodilo, ko bomo začeli računati za branje spletnih novic,“ je dejal. Ljudi, ki berejo vsebine njegovih časopisov na spletu, je označil kot "tatove njihovih zgodb“.

Prejšnji teden je Murdoch že opozarjal, da namerava začeti zaračunavati dostop do vsebine vseh spletnih strani njegovih časopisov, kar naj bi se zgodilo ob koncu naslednjega junija, vendar pa je kasneje povedal, da se bo po vsej verjetnosti vse skupaj še nekoliko zavleklo.

Sicer je eden od njegovih časopisov, The Wall Street Journal, že dostopen samo za uporabnike, ki plačujejo naročnino za ogled njegovih vsebin. Ostali si namreč lahko ogledajo le prve odstavke člankov. Toda če dostopijo do člankov preko bližnjic, objavljenih na Googlu, jih lahko vidijo v celoti.