Dva sodnika sta zmago s točkami prisodila britanskemu boksarju (oba 116:112), medtem ko je tretji sodnik dvoboj videl kot izenačen (114:114). Devetindvajsetletni Haye je prvi Britanec po legendarnem Lennoxu Lewisu, ki mu je uspelo osvojiti naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji.

Šestintridesetletni Valujev, ki mu ob 213 centimetrih višine in 143 kilogramih pravijo tudi ruski velikan, je sinoči vknjižil šele drugi poraz v profesionalni karieri, Haye, ki je 22 centimetrov nižji in približno 45 kilogramov lažji od Rusa, pa je do zdaj zbral 22 zmag in en poraz. Britanec je jeziček na tehtnici v svoj prid prevesil predvsem zaradi hitrosti in uspešnega izmikanja močnim udarcem z bližine, ni pa mu uspelo Rusa spraviti na tla, kot je napovedoval pred dvobojem.

"Danes sem si precej hitro poškodoval desno roko, mislim da v drugi rundi. Nasprotnik ima namreč zelo trdo glavo, kot da bi boksal v steno. Na treningih sem dosti boksal v najtežjo vrečo, a tokrat sem takoj vedel, da sem si nekaj zlomil. Vse skupaj je zdaj zame precej neverjetno. Ko se za nekaj trudiš vse življenje in potem to dosežeš, so to izpolnjene sanje. Danes me je rešila hitrost," je po dvoboju dejal Haye, ki bo zdaj naslov moral najprej obvezno braniti proti Američanu Johnu Ruizu, potem pa se namerava "lotiti" enega od bratov Kličko. Vladimir je prvak po verzijah IBF in WBO, Vitalij pa po verziji WBC.

"Danes sem borbo izgubil zaradi napačnega ritma. Zame je bil to predvsem maraton in nisem bil pripravljen toliko teči, kot da je šlo za svetovno prvenstvo," pa je po borbi dejal Valujev.