Slovenija je prvo reprezentančno akcijo v novi sezoni začela, kljub oslabljeni zasedbi zaradi številnih odpovedi najboljših, s pričakovano zmago proti Hrvatom. Danes so jo slovenski igralci nadgradili še z uspehom proti tradicionalnemu tekmecu Italiji. V boju za prvo mesto se bodo tako v zadnji tekmi v nedeljo pomerili z Madžari.

Začetek današnje tekme je bil napadalen, premoč so imeli Slovenci, a svojih priložnosti niso izkoristili. Vratar Daniele Bellissimo je uspešno zaustavil vse poskuse Slovenije - najbolj nevarni so bili Marjan Manfreda, Andrej Hebar in Jakob Milovanovič -, njegovi soigralci v polju pa v uvodnih 20 minutah niso bili preveč nevarni pred Gabrom Glavičem.

Nadaljevanje je prineslo tudi zadetke v italijanski mreži. Slovenski tekmeci so nedisciplinirano igro plačali z izključitvami, dve pa so Slovenci tudi izkoristili. V polno so zadeli v razmaku treh minut, naprej je Bellissima ugnal Milovanovič, nato pa še Matej Hočevar. Povsem brez dela ni bil niti Glavič, ki je ustavil nekaj priložnosti italijanskih hokejistov.

Ti so nato eno od teh v zadnji tretjini tudi izkoristili in Glavič je moral prvič na turnirju po plošček v mrežo. A že pred italijanskim golom je tretji zadetek na tekmi dosegla Slovenija. Tudi ta je bil plod dobre igre ob številčni prednosti, strelec pa je bil v 41. minuti Manfreda. Izid 3:1 se nato do konca tekme ni več spremenil, čeprav je italijanski trener dve minuti pred koncem potegnil na klop vratarja Bellissima.

Hokejisti obeh moštev so si tekmo popestrili še z nekaj boksarskimi vložki, tako da je bil seštevek kazni na obeh straneh velik, predčasno pa je moral z ledu Boštjan Groznik.

V večerni tekmi drugega kroga se bosta pomerili Madžarska in Hrvaška, v nedeljskem zadnjem krogu pa sta para Hrvaška - Italija in Slovenija - Madžarska.