Možnosti Kopra za preboj v nadaljnje so tako le še teoretične. V prvi tekmi je prvi favorit skupine, italijanska RN Savona, s 16:4 (3:2, 4:1, 4:0, 5:1) ugnala nizozemski Amersfoort. V soboto se bodo slovenski prvaki pomerili z Amersfoortom.

Koprski vaterpolisti so tekmo pričakovali zelo optimistično razpoloženi. Lani so namreč vaterpoliste Marseilla pošteno namučili v njihovem bazenu. V svoji Žusterni so se počutili še močnejše in upali tudi na presenečenje ter zmago in s tem celo na napredovanje v prvi krog pokala LEN. To bi bil celo največji uspeh slovenskega klubskega vaterpola.

Francoski prvaki pa so si že v uvodni četrtini priigrali dva gola prednosti, ki so jo v nadaljevanju mirno povečevali, saj koprski vaterpolisti niso znali izkoristiti niti najlepših priložnosti. Že kar kronična neučinkovitost Koprčanov je bila najbolj očitna ob prednosti igralca več v bazenu, saj so od 15 izkoristili le dve. Edina svetla točka v napadu je bil prekaljeni center Teo Galič, ki je svojim nekdanjim soigralcem zabil tri gole.

Z enako mero sta odgovorila Frederic Audon in Miklos Tromler, ki sta bila najučinkovitejša v moštvu Marseilla. Bolj ko se je tekma približevala koncu, bolj živčni so postajali Koprčani, saj se jim je želena zmaga vse bolj oddaljevala. Tako je svoje soigralce prvi na cedilu pustil Simon Berce, ki je bil v drugi četrtini izključen s pravico zamenjave. V tretji mu je sledil Marko Pavičič, tri minute in pol pred koncem pa so živci povsem popustili Blažu Veraču. Zaradi namernega udarca je bil namreč izključen do konca tekme, Koprčani pa so do konca tekme igrali z igralcem manj v bazenu. Še višjo zmago Marseilla je z odličnimi obrambami, zbral jih je osem, preprečil Luka Grzentič, tokrat morda celo najboljši posameznik v razglašenem moštvu Kopra.

* Izida prvega dne:
RN Savona (Italija) - AZ&PC Amersfoort (Nizozemska) 16:4 (3:2, 4:1, 4:0, 5:1)
Rokava Koper (Slovenija) - CN Marseille (Francija) 7:14 (1:3, 2:3, 2:4, 2:4); strelci za Rokavo Koper: Galič 3, B. Verač, Puš, Merlak, Smolnik po 1