Že pred tem se je vodstvo slovenskih reprezentanc odločilo, da bodo priprave opravili doma, a so na Pokljuki vse doslej čakali na ustrezne vremenske pogoje, da bi pognali nove naprave za umetno zasneževanje, ki so jih biatlonci dobili skupaj s prenovljenim centrom na Pokljuki. Te naj bi zarohnele v prihodnjih dneh, takoj, ko bo to dovoljevala ustrezna kombinacija vlage in nizkih temperatur.

"Sneg je prišel kot naročen," je bil vesel trener moške reprezentance Uroš Velepec, ki je v zadnjem tednu postal pravi vremenski specialist, saj je nestrpno čakal ali na snežne padavine ali pa na razmere za umetno zasneževanje. V tem tednu se mu je z naravnim snegom izpolnila želja, da bodo njegovi varovanci končno lahko začeli s snežnimi treningi. Želi si le še nekaj več snega in razmere za priprave bodo, kot sam pravi, skoraj idealne. Večjih težav v moškem taboru ni.

Tudi ženski trener Tomaž Kos je s svojimi varovankami in opravljenim zelo zadovoljen: "Še enkrat moram pohvaliti obe naši biatlonski mamici Dijano in Tadejo, ki si res prizadevata, da bi se lahko čim prej enakovredno kosali s tekmicami v svetovnem pokalu. Seveda je potrebno treninge za njiju še prilagajati, a računamo, da bomo lahko z njima startali že na prvih tekmah. Seveda sneg, ki je zdaj zapadel na Pokljuki, tudi nam zelo koristi pri treningih. Če ga ne bi bilo, bi verjetno morali na priprave v Skandinavijo, tako pa bomo verjetno ostali v Sloveniji vse do 25. novembra."