Dirkališče v marini Yas je bilo torej prizorišče konca sezone, ki bo ostala v spominu po neštetih zakulisnih igricah. Naslov prvaka je Jenson Button osvojil že na prejšnji dirki, zato je prišel Anglež v Abu Dabi le še uživat. Na koncu je zasedel tretje mesto in ob tem povedal: »Ker sem imel naslov prvaka že v žepu, sem prišel le uživat in po čim boljši rezultat. Več kot tretje mesto žal ni bilo možno doseči, saj je bil naš dirkalnik na trših pnevmatikah podrejen Red Bullu, v zadnjih krogih pa je Mark Webber vozil zelo agresivno in športno, tako da smo na koncu lahko vsi zadovoljni.«
Še najbolj je bil zadovoljen zmagovalec premierne dirke Sebastian Vettel, ki se je presenetljivo dobro držal nekaj časa vodečega Lewisa Hamiltona, po prvem postanku pa je Angležu odpovedala zavora na zadnjem kolesu in je moral svojega mclarna parkirati v klimatsko hlajenih garažah. »Presenečen sem bil, da sem lahko držal korak z Lewisom, ki je imel očitno večje težave z zavorami, katere so se mu potem le še stopnjevale. Žal je moral odstopiti, a zame je to pomenilo, da sem v nadaljevanju dirke le še nadzoroval potek dogajanja, čeprav naš dirkalnik ni bil tako hiter na mehkejših pnevmatikah, zato naju je z Markom v zadnjem delu dirke hitro dohajal Jenson Button. Seveda sem vesel, ker sem zdaj postal podprvak letošnjega prvenstva, kar je tudi zelo dober rezultat,« je dodal Sebastian Vettel, ki je za nagrado dobil še 300.000 evrov vreden avtomobil mercedes SLR.

Mark Webber se je prav tako slabo znašel na mehkejših pnevmatikah, a je zelo dobro blokiral vse Buttnove napade: »V prvem delu dirke sem bil zelo hiter, celo trčenje z Barrichellom v prvem ovinku me ni upočasnilo. Zato so bile mehkejše pnevmatike manj primerne in sem se moral zelo potruditi, da sem ekipi pripeljal novo dvojno zmago.«

Lewis Hamilton je bil sicer razočaran, ker so mu odpovedale zavore na dirkalniku, a se je lahko veselil le dejstva, da so bili pri Ferrariju še manj konkurenčni, zato so srebrni obdržali tretje mesto v skupnem seštevku med moštvi, kar se bo precej poznalo pri denarnih olajšavah in plačevanju stroškov prevoza za prihodnjo sezono.
Za mnoge dirkače je bila to tudi dirka slovesa, saj bodo nekateri zamenjali moštvo, nekateri pa se bodo morali celo posloviti iz formule ena. Sprememb bo v prihodnji sezoni spet kar nekaj, najbolj pomembna bo prepoved dolivanja goriva med dirko, a zdaj člane ekip čakajo zaslužene počitnice. Mnogim bodo še kako dobro dele. Naslednja sezona se bo začela 14. marca 2010 z dirko v Bahrajnu.