Vstopnice namenjene splošni javnosti bo možno kupiti ekskluzivno preko spletnega portala Nogometne zveze Slovenije. Tokrat bo za vstopnico prve kategorije potrebno odšteti 25 evrov (otroci 13 evrov), za vstopnico druge kategorije pa 20 evrov (otroci 10 evrov).

Način prodaje vstopnic so tokrat zaradi velikega povpraševanja nekoliko priredili, saj bo uporabnik po prihodu na nzs.si in kliku na povezavo za začetek prodaje preusmerjen v t.i. "čakalno sobo", ki deluje kot ščit pred preobremenitvijo spletnega strežnika ob prevelikem obisku spletne prodajalne.

Mehanizem med tistimi, ki so v "čakalni sobi" izbere naključne uporabnike po verjetnostnem ključu, katere potem preusmeri v spletno prodajalno, kjer lahko v miru opravite svoj nakup; vključno z registracijo, v časovnem oknu 15 minut.

Poleg načina prodaje pa je spremenjen tudi način plačila, saj vstopnic ne bo možno plačati po povzetju. Za nakup tako zainteresirani potrebujejo plačilno kartico (sistem sprejme MasterCard/Eurocard, Diners oz. Viso) ali Mobitelov plačilni sistem, Moneta.

Za organizirane navijaške skupine bo sicer na voljo 2017 vstopnic, ruski navijači bodo imeli na razpolago 1266 vstopnic, nogometna družina (nogometni delavci, MNZ, klubi, NZS) bodo imeli na voljo 2162 vstopnic, člani reprezentance 464 vstopnic, poslovnih vstopnic je 730, sponzorji, oglaševalci in drugi komercialni partnerji pa se lahko nadejajo 1145 vstopnic. Skupna številka je 12.510 vstopnic.