Iz podatkov o poslovanju je razvidno, da je Abanka močno povečala neto neobrestne prihodke, in sicer za kar 47 odstotkov, na več kot 28 milijonov evrov, medtem ko so bile čiste obresti nižje za tri odstotke - znašale so približno 60 milijonov evrov.

Bilančno vsoto je banka v primerjavi s koncem leta 2008 povečala za kar 19 odstotkov, na 4,5 milijarde evrov. Na strani virov je banka močno okrepila postavko dolžniških vrednostnih papirjev (obveznic), in sicer za več kot petkrat, na 670 milijonov evrov. Spomnimo, Abanka je izdala za pol milijarde evrov obveznic z državnim poroštvom. Za okoli 300 milijonov evrov, na 2,2 milijarde evrov, so se od začetka leta zvišale tudi vloge nebančnega sektorja.

Rast kreditiranja pa ni sledila rasti virov. Abanka je od začetka leta obseg odobrenih posojil povečala za 300 milijonov evrov oziroma dobrih 11 odstotkov, pri čemer jih je znatno več odobrila bankam kot ostalim strankam, torej fizičnim osebam in podjetjem. Kreditiranje bank je skoraj podvojila - na pol milijarde evrov, medtem ko je fizičnim osebam in podjetjem obseg posojil povečala za manj kot 100 milijonov evrov oziroma za vsega 2,8 odstotka, na 2,8 milijarde evrov.

Več kazalcev poslovanja Skupine Abanka Vipa si lahko pogledate na spletni strani Poslovnega Dnevnika pod ikono analize podjetij ali na tej povezavi.