Kot so sporočili z zavoda, je delo na murskosoboški območni službi in uradih za delo v Murski Soboti, Lendavi, Ljutomeru in Gornji Radgoni, potekalo povsem nemoteno in tekoče, kar pomeni, da so se že dan po prijavi izdajale prve odločbe o denarnem nadomestilu za brezposelnost.

Prejemniki denarnega nadomestila bodo prejeli sorazmerni delež nadomestila za čas, ko so bili v mesecu oktobru brez zaposlitve in so se prijavili na zavod. Naslednji rok za izplačilo je predviden 30. novembra. Denarna nadomestila za brezposelnost za mesec november pa bodo izjemoma izplačana že 7. decembra.

V tem tednu je začel delovati tudi sklad dela v Murski Soboti, v katerega se bodo postopoma vključili vsi nekdanji delavci Mure. Namen sklada je pomagati oz. svetovati brezposelnim osebam pri iskanju zaposlitve, do srede pa je z aktivnostmi pričelo 180 oseb.

Nekdanji delavci Mure se bodo na zavod prijavljali vse do 5. novembra - v prvem tednu novembra naj bi se prijavilo še približno 1200 oseb iz družb Muralist in Moška oblačila, to pomeni, da se bo na zavodu skupaj prijavilo približno 2600 nekdanjih delavcev Mure.