„Vedno sem z vsemi ljudmi ravnal dobro, nikoli nisem nikogar razočaral ali ga prevaral. Z ljudmi sem bil vedno iskren. Vedno sem bil sposoben ljudem ustvariti občutek, da se počutijo kot doma.“ To so le nekatere misli o sebi, ki jih je v pogovoru za CNN izrekel Berlusconi.
„Sem lojalen. Vedno povem, kaj mislim, nimam skritih misli. Govorim odkrito. Sem igriv, moja vedrost pa je nalezljiva. Celo na mednarodna srečanja, kot je denimo sestanek skupine G8, prinesem vedrost in optimizem.
„Skrivost mojega uspeha je predanost trdemu delu, nič ne pustim nedokončanega. Ciljam na desetko, če si želim doseči osmico in sem zelo obziren do drugih.“
Italijanski premier je povedal, da je v politiko vstopil, ker so bile v Italiji levičarske sile, ki zagovarjajo komunistično ideologijo. „Nisem si mogel predstavljati, da bi v državi, kjer živim in sem uspešen, postal žrtev teh ljudi.“
Berlusconi je sicer še poudaril, da mu funkcija predsednika vlade pomeni žrtvovanje. „To kar delam, delam zaradi občutka žrtvovanja. V resnici mi sploh ni všeč. V nobenem pogledu,“ je dejal premier.
Ostala razmišljanja italijanskega premierja so dostopna na CNN-ovi spletni strani.