Miting Viktoria na Reki je bil za Markiča in Tahiroviča tudi prvi test pred decembrskim evropskim prvenstvom v Carigradu, kjer bo Slovenija na 50 prsno skoraj zanesljivo zastopana s štirimi plavalci, ob Markiču in Tahiroviču pa naj bi se za finale in medaljo boril tudi prvak NCAA na 100 jardov prsno Ravenčan Damir Dugonjič, ki napoveduje prihod v Turčijo.

Tokrat je bila zmaga Tahiroviča prepričljiva, z dosežkom 26,66 pa se je slovenskemu rekordu Matjaža Markiča približal na vsega dve desetinki sekunde, lastnemu osebnemu rekordu iz istega bazena pa na desetinko. Markič je bil z drugim mestom in izidom 27,49 še nekoliko zadržan. "Izid je res fantastičen, kar je lepo izhodišče za evropsko prvenstvo, saj imam do takrat še mesec in pol časa. Očitno se obrestuje delo z atletskim trenerjem Matjažem Polakom. Reakcija in start sta veliko boljša in očitno se nam je to zdaj obrestovalo. Zdaj me čaka 14 dni priprav na Reki, morje mi tudi ustreza bolj kot višina, nato je na vrsti tekma v Bolzanu," je po nastopu povedal Tahirovič.

Stalen napredek je na Reki dokazal tudi Radovljičan Robi Žbogar, ki se je na 200 delfin z 1:56,23 na le sedem desetink zgrešil državni rekord Kranjčana Aleša Aberška. Žbogar je že pred tem dosegel osebni rekord 50,24 tudi na 100 prosto, kar pa je zadostovalo le za četrto mesto. Zmagal je hrvaški reprezentant Mario Todorović. V finalu na 200 delfin sta nastopila tudi Triglavan Matjaž Zorman in Ravenčan Alan Godec.

Blizu slovenskemu rekordu je bila z dosežkom 28,66 na 50 hrbtno tudi Triglavanka Anja Čarman, ki počasi okreva po poškodbi rame. Čarmanova je tokrat osvojila tretje mesto, rekorderka pa ostaja Urška Slapšak z dosežkom 28,60 iz leta 2000. Zato pa je Čarmanova osvojila le četrto mesto v napeti tekmi na 200 prosto (2:04,34), kjer je slovenske plavalke presenetila domačinka Anja Trišić (2:02,10), slovenski troboj pa je dobila Radovljičanka Neja Škufca (2:03,28) pred klubsko sotekmovalko Nino Cesar (2:03,97) in Čarmanovo. Daljinska plavalka Teja Zupan je osvojila šesto mesto.

Na stopničke se je zavihtela tudi mlada ravenska plavalka Mojca Sagmeister z dosežkom 1:05,11 na 100 delfin, kjer sta v finalu nastopili še druga tekmovalka Fužinarja Gabrijela Golob in Triglavanka Maja Valentina Tomažič. Triglavanke Neža Marčun, Vita Rehberger in Teja Koželj so bile finalistke na 100 prsno. Golobova je bila tudi finalistka na 200 hrbtno, kjer je nastopila tudi Triglavanka Pia Pavlič.