Trajekt Marko Polo pluje na relaciji Reka – Split in na mednarodnih relacijah, dolg je 128 metrov, njegova kapaciteta pa je 1000 potnikov.

Za reševanje trajekta je zadolžena luška kapetanija v Šibeniku. Potniki so noč preživeli na otoku, vzrok nesreče pa še raziskujejo, poroča vecernji.hr.

Ko je trajekt nasedel, je bilo slišati, kot da je uničil vsaj pol otoka, je dejal potnik Dejan Kopjatić iz Reke. „Nekaj pred drugo uro zjutraj sem spal v svoji postelji. Le nekaj minut kasneje pa me je prebudilo močno tresenje trajekta. Tresenje je bilo vse močnejše, nato pa je izginilo,“ je opisal in dodal, da sprva ni vedel, kaj se dogaja.

„Posadka je zmedeno vstopala in izstopala iz svojih kabin. Osebje je bilo panično. Po tem so poklicali potnike, da se zberejo v enem prostoru. Kapitan nas je obvestil o nesreči,“ je še Kopjatić.

„Slišal sem glasen udarec in nisem vedel, kaj se dogaja. Pogosto potujem s trajekti, vendar to me je pošteno prestrašilo. Posadka nam sprva ni razložila, kaj se dogaja, zato sem nestrpno čakal. Nujno moram na Korčulo, vendar imam avtomobil še vedno na trajektu. Mislim, da je bil kapitan pijan ali pa je zaspal, ker vreme ni vplivalo na vidnost,“ je sporočil potnik iz Avstrije.

Predsednik uprave Jadrolinije Slavko Lončar je v izjavi za javnost navedel, da v trenutku nesreče na poveljniškem mostu ni bilo poveljnika trajekta Zdenka Radića, temveč le krmar in drugi častnik.

Oglejte si fotogalerijo nasedlega trajekta.