Organizator maratona Mestna občina Ljubljana obvešča, da bosta vse do ponedeljka do 5. ure za ves promet zaprta parkirišče Trga republike in Pogačarjev trg, Šubičeva ulica od Beethovnove do garažne hiše pa bo zaprta do jutri do polnoči. V soboto od 12.30 do 18. ure bo Šubičeva ulica zaprta še od Prešernove do Slovenske ceste, tako da bodo za ves promet zaprte tudi Dvoržakova, Vošnjakova, Župančičeva, Muzejska in Tomšičeva ulica ter Gosposvetska cesta.

V nedeljo bo od 12.30 do 18. ure zaprta Slovenska cesta, in sicer od Erjavčeve do Gosposvetske ceste, od 8. do 16. ure pa bodo za rekreativni tek, maraton in polmaraton zaprte še Šubičeva in Bleiweisova ulica, Tržaška cesta, Šestova ulica, Rožna dolina c. II, Cesta na Brdo, Za opekarno, Pot za Brdom, Brdnikova ulica, Večna pot, Cesta 27. aprila, Erjavčeva ulica, Prešernova, Šišenska, Vodnikova in Regentova cesta, Pečnikova ulica, Ul. Jožeta Jame, Cesta Ljubljanske brigade, Goriška, Aljaževa, Drenikova, Samova, Podmilščakova in Slovenčeva ulica, Ul. 7. septembra ter Dunajska cesta. Hkrati bosta zaprta oba izvoza za Bežigrad na Dunajski cesti iz smeri Tomačevega in Šiške ter uvoz Dravlje-Šiška, ki vodi na Vodnikovo cesto.

Za promet bodo v nedeljo zaprte še nekatere servisne ceste, in sicer ob severni obvoznici od križišča z Vojkovo ulico do Dunajske ceste, Bevkova cesta med Dunajsko in Slovenčevo ulico, južna servisna cesta med Slovenčevo in Dunajsko cesto ter med Verovškovo in Slovenčevo cesto, med Celovško in Vodnikovo cesto pa bo zaprta Majorja Lavriča ulica.