Kot potrjuje sinočnji poskus vloma v bankovat v Ajševici, se v Sloveniji v zadnjem obdobju povečuje število poskusov vdorov v bankomate in kraj le-teh. Zato so se v Sintalu že pred časom odločili za sodelovanje z mednarodnim podjetjem, ki je največji svetovni proizvajalec sistemov za tehnično varovanje bankomatov.

Bankam so poleg fizičnega varovanja in varovanja z varnostnimi kamerami že ponudili sistem varovanja bankomatov z obarvanjem denarja, večje banke pa že razmišljajo o njegovi namestitvi. Sistem deluje na principu varovanja kaset z denarjem, v Sintalu pa ponujajo dva načina uporabe.

Prvi je takojšnje obarvanje denarja v kaseti z denarjem med samim vlomom (napadom) na bankomat, krajo bankomata ali v primeru nepooblaščene odstranitve kasete iz bankomata. Drugi pa je varovanje kasete z denarjem med samim transportom denarja (bodisi med vožnjo kaset z oklepnim vozilom bodisi med nošnjo kaset od vozila do bankomata).

Sistem, ki deluje že v prek 50.000 bankomatih po svetu in ga že uporabljajo vodilne svetovne banke, je zelo enostaven za uporabo. V kaseti z denarjem se nahaja enota za obarvanje, ki se avtomatsko aktivira v primeru vloma ali odtujitve bankomata.