Kaučič je opravil prve kilometre s Subarujevo imprezo N14, ki je zadnji izdelek sodelovanja japonskega proizvajalca in angleškega podjetja Prodrive. Kaučič je prvič preizkusil tudi makadamu prilagojeno podvozje in pnevmatike. Pri tem mu je z nasveti pomagal trikratni britanski prvak Mark Higgins.

"Podlaga je povsem drugačna, kot jo poznamo v Sloveniji, saj je makadam bistveno bolj zbit in venomer vlažen. Moram priznati, da si nisem znal predstavljati, kakšen način vožnje ubrati. Zato sem izjemno hvaležen moštvu, ki mi je zagotovilo pomoč Marka Higginsa. Z njihovo pomočjo sem hitro ujel ritem in se vsaj delno priučil povsem drugačnega načina vožnje," je pojasnil Kaučič.

Kaučič in sovoznik Peter Zorenč se z rezultatom ne obremenjujeta, želita predvsem priti do cilja in se morda uvrstiti med prvo polovico v skupini N4, v kateri bosta tekmovala.

Danes in v sredo bo posadka Kaučič-Zorenč opravila ogled proge in si pripravila zapiske za skupaj 175 kilometri različnih hitrostnih preizkušenj. Iz Kaučičeve ekipe so sporočili, da bo dirkalnik delno obarvan tudi v slovenskih barvah, saj bo imel na vratih narisano slovensko zastavo.