"Z mojega stališča je minila ena najtežjih pripravljalnih sezon, saj se poznajo sponzorske težave v poslovanju. A lahko rečem, da je dve tretjini posla za nami, priprave so uspele, zato upam, da bodo naši smučarji to pokazali tudi z uspehi na snegu," je pojasnil Matjaž Šarabon ter pred novinarskimi vprašanji nadaljeval: "Kar zadeva Tino Maze, je položaj takšen, kakršen je bil. Tina Maze ima s smučarsko zvezo podpisano veljavno pogodbo, tako da se dogovarjamo zgolj o dodatkih za naprej. Tini smo ponudili 50.000 evrov, ki jih je odklonila. Ne moremo se pa v smučarski zvezi obremenjevati zgolj z eno smučarko, saj imamo precej večje ogrodje reprezentance."

"Večji del priprav je šel po načrtu, le v zadnjih dneh nam je nekoliko zagodlo vreme. Zato si želimo, da bi nam šlo vreme v prihodnjih dneh na roko, da bi lahko nadoknadili nekaj zamujenega," je pojasnil vodja ženske reprezentance Dejan Poljanšek ter nadaljeval: "V tej sezoni se nismo odpravili na južno poloblo. Za takšen korak smo se odločili zaradi treh dejavnikov. Prvi je bil ta, da so bile tedanje snežne razmere v Čilu slabe, drugi, da sta bili poškodovani Mateja Robnik (poškodba ahilove tetive se ji še vleče in naj bi šla po idealnih scenarijih na sneg v začetku oktobra - op. p.) in Vanja Brodnik (sezona je zanjo končana, po uspešni operaciji kolena jo čaka rehabilitacija, po najboljšem optimizmu pa naj bi se za naslednjo sezono začela pripravljati že januarja na snegu - op. p.), tretji pa, da še nismo imeli povsem nared smuči za hitre discipline. Po drugi strani so bile razmere na evropskih ledenikih dobre, tako da smo jih dobro izkoristili."

Vodja moške reprezentance Urban Planinšek pred olimpijsko sezono pravi: "Koliko so bile uspešne priprave, bodo pokazale tekme. Vesel sem, da so šli slalomisti na priprave v Argentino, saj so bili po vseh letih vadbe na evropskih ledenikih le-teh že malce siti. Naša želja je, da bi se na finale svetovnega pokala v Garmisch-Partenkirchen uvrstilo čim več smučarjev."

Zaenkrat imajo zagotovljen nastop na prvi tekmi sezone v soboto Tina Maze, Ana Drev in Maruša Ferk, od moških pa le Janez Jazbec. Aleš Gorza se bo o morebitnem nastopu odločil v sredo, ko se bo po poškodbi hrbta preizkusil na snegu. Morebitni tretji smučar bo znan v kvalifikacijah.