Nedopustno se jim zdi, da se lahko voznik, ki je v vinjenem stanju povzročil nesrečo, prosto sprehaja naokoli, prav tako se jim zdi nedopustno, da sodni mlini meljejo tako počasi in da je v nekaterih primerih na začetek sojenja treba čakati več let. S pomočjo odvetnika Francija Matoza bodo poskušali doseči, da bo država na tem področju uvedla strožjo zakonodajo.

Alojz Kračun, oče pokojnega Petra Kračuna, je dejal: "Svečke smo prižgali v spomin na svoje otroke in tudi zato, da se podobne nesreče ne bi več dogajale. Naš morilec je dobil stavo tri proti nič. Vsi, ki imajo otroke, bi morali nemudoma ukrepati." Tjašina mama Karmen Hrastnik Koštomaj je s strtim glasom dodala, da si želijo čim hitrejšega sojenja in pravične kazni, Natašina mama Sonja Godec pa je pojasnila, da bi se jim moral voznik za svoje dejanje opravičiti še isti dan in da njegovega opravičila prek medijev ne morejo sprejeti. Starši pokojnih otrok bodo akcije nadaljevali, včerajšnje jutro pa so za prižiganje svečk izbrali zato, ker bi moral biti ob tistem času voznik Brane Maček na okrožnem sodišču v Celju zaslišan. Toda Mačka na sodišče ni bilo, ker je znova odšel na zdravljenje v Psihiatrično bolnišnico Celje. Njegova zagovornica, odvetnica Nuša Maček, je pojasnila: "Osumljenca na sodišče ne bo, ker za zaslišanje po zakonu o kazenskem postopku ni pogojev, in tudi zato, ker je hospitaliziran. Po mojem mnenju ni primerno, da so ravno na današnji dan organizirali opozorilno akcijo. Odvetnik Franci Matoz se javno hvali, da je on zaslužen, da so na sodišču tako hitro začeli zaslišanje, vendar to ni res. Zaslišanje bo zato, ker je okrožno državno tožilstvo predlagalo začasni odvzem vozniškega dovoljenja. To je torej razlog, da smo danes na sodišču, in Matoz nima pri tem nobenih zaslug. Zavaja tako javnosti kot tudi starše."

Mačkova je še povedala, da je njena stranka zaradi tragične nesreče zelo prizadeta in v izjemno slabem psihičnem stanju. Po njenem mnenju starši s tovrstnimi akcijami in lepljenjem plakatov ne bodo ničesar prispevali k boljši prometni varnosti. "Absolutno sem proti takšni gonji. To je linč na našo stranko. Njihov odvetnik bi moral odigrati povsem drugačno vlogo, pomiriti strasti in se častno in dostojanstveno udeleževati kazenskega postopka. Starše in njihovega pooblaščenca opozarjam, naj si pogledajo oglasni spot na komercialni televiziji, ki prikazuje, v kakšnem stanju je voznik, povzročitelj prometne nesreče. V takšnem stanju je tudi Branko Maček. Če bodo starši in odvetnik takšno ravnanje nadaljevali, zagotavljam, da sojenja ne bo, ker ga Branko Maček ne bo dočakal."