Zdelo se je, da mu svet leži pred nogami, nato se je zalomilo. Bil je žrtev prve večje napake Zlatka Zahoviča v vlogi športnega direktorja Maribora. Ta mu je na roko poveznil kapetanski trak in nerealno razglašal, da je njegova cena deset milijonov evrov. Mladeniča je povzdignil v nebo, a mu tudi naložil preveliko breme, ki ga otrok mariborske nogometne šole ni znal in zmogel zdržati. Posledica je bila katastrofalna sezona 2007/08, v kateri se je lahko učil zgolj na slabih izkušnjah.

Navijači štajerskega ponosa vedo, da beseda teče o Reneju Miheliču, ki je bil pred dobrim letom dni spet na začetku. Danes je ponovno v položaju, ko ob pričakovanem razvoju lahko postane vodja Maribora. "Vodja je Tavares, ki je prevzel kapetanski trak," se vprašanj ob iskanju novega vodilnega moža v ekipi golobradih mladeničev brani Renki, kot ga kličejo prijatelji. Da ima v nogah presežek, ki ga lahko povzdigne nad kakovost slovenske lige, je dokazal na sobotnem derbiju v Ljubljani proti Olimpiji: "Ne obremenjujem se s tujino, ampak je treba čim bolje igrati in skušati osvojiti naslov. Za milijonski prestop v tujino je zelo malo možnosti, še posebno sedaj, ko smo v času finančnih težav po vsem svetu. Sicer sem zadovoljen z razvojem svoje kariere. Igram tudi za mlado reprezentanco Slovenije, kjer sem kapetan in nimam nobenega razloga, da bi se pritoževal."

Proti Olimpiji je navdušil predvsem s preigravanjem in podajo za gol, pa tudi z agilno in s tehnično podkovano igro. "Po vseh stvareh, ki so se dogajale v klubu, je zmaga proti Olimpiji pozitivna novica. To je velik obliž na vse zadnje poraze Maribora. Pritisk pred dvobojem je bil velik. Derbi je zelo pomembna tekma. Dokazali smo, da z borbeno in zagnano igro zmoremo," je razlagal po derbiju v Spodnji Šiški, ki bo ponovitev doživel jutri v osmini finala slovenskega pokala.

Mariborčani so konec krize naznanili z nizom treh zmag zapored na gostujočih igriščih. "Sedaj moramo začeti zmagovati še na domačem igrišču," je dodal. Mimo vprašanj, povezanih z Zornom Pavlovičem, ki je pred dnevi zapustil klub, ni šlo. "Pavlovičev odhod za našo ekipo pomeni velik primanjkljaj. Toda tako se je pač odločil. To je njegova stvar. Skušali ga bomo čim bolje nadomestit." Vroča tema na mariborskih ulicah je bila v minulih tednih tudi nešportno življenje, ki ga je vodstvo kluba na čelu z Zlatkom Zahovičem očitalo nogometašem, čeprav naj to ne bi bil nov pojav, a je v kriznih razmerah prav prišel kot dober izgovor. "Sedaj se na vsako tekmo pripravljamo zelo profesionalno in ne hodimo ven," je na pereče vprašanje odgovorila vijolična desetica.