Veliki šef Liquigasa ve, kakšne so moje zahteve in ve, da od njih ne odstopam. Sam pa tudi nisem nič rekel, ko sem ga srečal," je Gorazd Štangelj pred zadnjo dirko opisal, kako se pogaja za delo v sezoni 2010. V Liquigasu so ekipo pomladili, vzeli tudi Kristjana Korena, na 36-letnega Novomeščana pa niso (pre)več računali.

"Glede čakanja pa nisem živčen ali paničen. Se bo že kaj pokazalo. Nisem pa Milan Eržen, da bi lahko iz prestopa delal šov. Da bi sam zase ugibal, kje bom vozil? Tak nisem. Povedal bom samo dejstva. Pravočasno," je pristavil malce bolj odrezavo. Kot kaže, bo vozil za Astano. Njegovega predhodnika Janija Brajkoviča, ki gre z Armstrongom in Bruyneelom v RadioShack, smo v Podsmreki izzvali s trditvijo, da bo sedaj Štangelj nosil oznake kazahstanskega sonca. Brez premisleka je pritrdil: "Ja, bo." Potem pa, ko je le spoznal, da novica ni splošno znana, izzval z nasprotnim vprašanjem:" Kdo vam je pa povedal? Da bi med toliko ekipami Pro Toura uganili, ne verjamem."

V Podsmreki tudi ni bilo mogoče skriti ostalih selitev. Mitja Mahorič (Radenska KD) se je z mehanikom Adrie Mobila pogovarjal glede opreme kolesa. Njegov uradni prestop v Adrio Mobil je le še vprašanje časa. Robert Vrečer se za podaljšanje pogodbe z Adrio še pogaja, je priznal. Se je pa v dresu Save, ki ga je dobil tik pred dirko, že vozil Jure Zrimšek. Za zlatega dečka novomeškega kolesarstva je Sava kot nov zagon, kot je bila selitev Blaža Furdija, ki je letos nekdanjim klubskim kolegom odvzel lovoriko zlato kolo. Med gorskimi kolesarji pa je najbolj odmevala napoved selitve najboljšega Luka Mezgeca na cesto v vrste Radenske k Andreju Hauptmanu.