Bolj zanimiv je bil obračun za drugo mesto. Jani Trček, poleg Peljhana letošnji edini zmagovalec v DP (dobil je uvodni reli na avstrijskem Koroškem), je imel po petih dirkah 208 točk, pred njim je bil Uroš Petrič z 213. Teoretično bi se v njun boj lahko vmešal še Rok Turk, a je zaradi tehničnih težav moral nastop v Idriji odpovedati.

V Idriji so letos pripravili tretji reli, v koledar so vskočili namesto odpovedanega Logatca. Po receptu prirediteljev iz drugega dela DP v Ajdovščini in Velenju so tudi tokrat izpeljali sprinterski reli v enem popoldnevu. Na sporedu je bilo zgolj šest hitrostnih preizkušenj, ki so bile skupaj dolge 77 kilometrov. Dirkači si niso smeli privoščiti napak, za nekaj dodatne napetosti pa je poskrbelo še vreme, saj je grozil dež, ki pa ga nazadnje ni bilo.

Peljhan je tudi zadnjo dirko sezone odpeljal zanesljivo. Iz preizkušnje v preizkušnjo je povečeval prednost in po dveh tretjinah relija je imel 46 sekund naskoka. V zadnjih dveh »brzincih« se je odločil za branjenje vodstva, tako da je Trček zaostanek zmanjšal na slabe pol minute. Trček je v boju za drugo mesto dobro začel in pustil za sabo Petriča. Slednjemu je v četrti hitrostni preizkušnji še uspelo priti do drugega mesta, razlika je bila le pol sekunde, a ga je hitro spet izgubil, na koncu pa je Trčka in Petriča ločilo 12 sekund.

Peljhan je tako sezono končal na prvem mestu s 340 točkami in petimi zmagami (Saturnus, Maribor, Ajdovščina, Velenje, Idrija). Na drugem mestu jih je 253 zbral Trček, tretji Petrič je pristal pri 248.