Vseh osem posojilnih pogodb in pripadajočih 41 aneksov (z aneksi se je vrednost posojil zvišala za kar 29 milijonov evrov) sta podpisala član uprave Zvona Dva Holdinga Ljubo Peče in članica uprave Zvona Ena Holdinga Mateja Vidnar, je razvidno iz posojilnih pogodb, ki jih imamo na voljo na Dnevniku in ki še vedno nosijo oznako "strogo zaupno poslovna skrivnost".

Skupna vrednost vseh kratkoročnih posojil, ki bi jih zaradi nekajkratnega podaljšanja lahko označili tudi za dolgoročna, po zadnjih uradnih podatkih predstavlja že več kot polovico vseh sredstev družbe. Prav zaradi tega je morala uprava Zvona Dva Holdinga na skupščini konec avgusta za nazaj potrditi te pogodbe. Čeprav so delničarji predlog podprli, so družbe Neos, Igoss, Redysis, Tabor, Deželna banka Slovenije in VZMD na ta sklep napovedale izpodbojne tožbe, saj niso bili zadovoljni s pojasnili predsednika uprave Zvona Dva Holdinga Franca Ješovnika. Med drugim je omenjene delničarje zanimalo, zakaj je bila obrestna mera pri nekaterih pogodbah v zadnjem času znižana, predstavnik Kapitalske družbe pa je želel izvedeti tudi, po kakšnem merilu so sploh izbrali posojilojemalca (Zvon Ena Holding, op. p.). Znano je, da je zaradi padca tečajev in večdesetmilijonskih vlaganj v T-2 Zvon Ena Holding v resnih težavah in le s težavo plačuje obresti za svoja posojila, vredna več kot pol milijarde evrov.

Ješovnik je na skupščini dodatno iskal tudi soglasje delničarjev za prodajo 27 odstotkov T-2 (pogodba je bila podpisana že februarja). Ali je Zvon Ena Holding 31,5 milijona evrov kupnine za T-2 že plačal, ni znano. Je pa Zvon Ena Holding na Zvon Dva Holding marca letos prenesel svojo osem milijonov evrov vredno terjatev do družbe Finetol, enega od stebrov lastniškega omrežja NFD Stanislava Valanta.