Sebastian Vettel sicer pravi, da so možnosti, da letos postane prvak, minimalne, da pa se nikakor ne bodo predali: "Med sezono smo imeli nekaj padcev, ki se poznajo v tolikšni meri, da moramo zdaj napeti prav vse moči, da še lahko obdržimo korak z Brawnom. A ne glede na to smo lahko zadovoljni, saj smo pokazali, da se zmoremo potegovati tudi za naslov prvaka. Letošnja priložnost je zelo lepa."

Mogoče bo mlademu Nemcu pomagalo tudi vreme, saj meteorologi napovedujejo veliko možnost dežja, na mokri stezi pa je bil Vettel do sedaj vedno zelo hiter. Mnogi seveda ocenjujejo, da bodo zdaj pri Red Bullu igrali pomembno vlogo tudi ukazi iz moštva. Mark Webber mora po vsej logiki na zadnjih dveh dirkah sezone pomagati Sebastianu Vettlu na vsakem koraku, pri Brawnu pa zatrjujejo, da sta oba njihova dirkač povsem samostojna in da se bosta za naslov prvaka borila brez vmešavanja. Če je to seveda sploh še mogoče, kajti odnosi v Brawnu niso tako zelo idealni, kot se kažejo navzven. Rubens Barrichello, ki se v letošnji sezoni čuti zapostavljenega, bo po vsej verjetnosti zapustil bele in se naslednje leto preselil k Williamsu.

Pri Williamsu so tudi uradno potrdili, da se ob koncu letošnje sezone ločujejo od motornega partnerja Toyote, kateri motor pa bodo v svoje dirkalnike vgrajevali v prihodnji sezoni, pa še niso razkrili. Za eno leto je z Renaultom podpisal pogodbo Poljak Robert Kubica, saj se stvari okoli BMW Sauberja ali moštva, ki naj bi nastalo po odhodu Bavarcev iz formule ena, dodatno zapletajo. Ekipa namreč nima zagotovljenega mesta v druščini ekip v sezoni 2010, torej še ni povsem jasno, kakšna usoda jih čaka. Kot ni jasno, kaj bo počel Nick Heidfeld, ki je trenutno še brez pravih ponudb. Na dirkaške steze se je po dobrih osemdesetih dnevih od nesreče v Budimpešti vrnil Felipe Massa, ki je že opravil nekaj testiranj z lanskim Ferrarijem. Okrevanje očitno poteka dobro, a letos Brazilca ne bo več na štart dirke formule ena.

In še nekaj je zanimivo: tudi če bo letos moštvo Brawn postalo konstruktorski prvak in to s pomočjo Mercedesovih motorjev, znamka iz Stuttgarta tega ne bo podkrepila z dodatno medijsko kampanjo. Že celo leto se Nemci držijo zelo v ozadju in nikakor nočejo ali ne zmorejo uporabiti uspeha Brawna za lastno promocijo. Ne zgodi se prav velikokrat, da postaneš prvak v formuli ena in da tega ne obešaš na veliki zvon. Že na dirki, ki se bo začela v nedeljo od 18. uri, se lahko napiše novo zanimivo poglavje formule ena.