V kremno rezino so slaščičarji skrili deset zlatih obeskov, ki so srečnim dobitnikom prinesle privlačne nagrade. Brezplačne kremne rezine so razdeljevali tudi v Baru Devil, Restavraciji Rikli, Casinoju Bled, Oštariji Peglez'n in Pubu Bled. V spremljevalnem programu so sodelovale nekdanje vodje slaščičarske delavnice v hotelu Park in vsi trije otroci pokojnega Ištvana Lukačevića, začetnika blejske kremne rezine. Na prireditvi so predstavili zgodovino te najbolj znane blejske sladice. Ker je organizatorjem nekoliko ponagajalo vreme, so igre brez meja na temo blejske kremne rezine zamenjali s kvizom na isto tematiko.

Začetki zgodbe o originalni blejski kremni rezini segajo v leto 1953, ko je slaščičarski mojster Ištvan Lukačević kot vodja slaščičarske delavnice v starem hotelu Park staremu vojvodinskemu receptu odvzel polovico jajčne kreme in jo nadomestil s stepeno sladko smetano. Parkova kremna rezina je po vseh teh letih še vedno natančno istih dimenzij (sedem krat sedem centimetrov) in izdelana po originalnem receptu.

V 56 letih so za izdelavo deset milijonov kremnih rezin porabili 4,300.000 jajc. Če bi rezine zložili v vrsto eno poleg druge, bi segle od Bleda skoraj do Frankfurta; če pa bi jih zložili eno poleg druge, bi z njimi prekrili tretjino Blejskega jezera.