Kranjec, ki je odlično poletno sezono kronal z drugim mestom v skupni razvrstitvi poletne velike nagrade Mednarodne smučarske zveze (FIS), je domačo sezono "na plastiki" v deževnem vremenu pod Šmarjetno goro sklenil z novim naslovom poletnega prvaka. Po prvi seriji mu je bil tik za petami mladinski reprezentant Judež, ki je dobro izkoristil odlične razmere na skakalnici ob njegovem skoku. Na tretjem mestu je bil po prvi seriji Robert Hrgota, a je za vodilnima zaostajal že za deset točk.

V finalu najboljše trideseterice je vrh prvi resneje napadel novopečeni A-reprezentant Peter Prevc, ki je pristal pri 109,5 metra in s sedmega napredoval na končno peto mesto. Za njim se je po zaletišču spustil Jernej Damjan in se v skupni razvrstitvi s skokom, dolgim 111 metrov, povzpel na stopničke. Napada Damjana najprej ni mogel odbiti njegov klubski kolega pri ljubljanski Iliriji Jure Šinkovec, ki je bil na koncu šesti, za njim pa je dvoboj z Damjanom izgubil še Primož Pikl, četrti po prvem skoku. S 109,5 metra je na koncu za točko zaostal za Damjanom. Največ je v finalnem nastopu izgubil tretji s prve serije, Hrgota. S skokom, dolgim 107 metrov, je bil prekratek, tako da je končal na osmem mestu.

Brez večjih težav pa je Damjana prehitel mladi Judež, ki je Damjanovemu dosežku dodal še pol metra ter zanesljivo prevzel vodstvo. Na koncu je nastopil le še Kranjec, ki je z daljavo dneva (114,5 metra) prepričljivo opravil s tekmeci.

V ženski konkurenci zaradi poškodbe ni nastopila lanska prvakinja Maja Vtič. Prepričljivo in tudi pričakovano je zmago slavila Eva Logar pred Špelo Rogelj iz Ilirije in Barbaro Klinec iz Alpine.

Ob peti obletnici naprave na Bauhenku v Državnem panožnem nordijskem centru Kranj so se skakalci pomerili še za ekipni naslov. Pričakovano zmago so slavili domači skakalci. Prva ekipa Triglava v postavi Kranjec, Primož Peterka, Prevc in Jaka Oblak je zbrala 991,7 točke in ugnala prijetno presenečenje prvenstva, ekipo Zagorja na drugem mestu. Primož Roglič, Miran Zupančič, Judež in Andraž Pograjc so namreč prvo ekipo Ilirije, za katero so skakali Rok Mandl, Jure Šinkovec, Matic Kramaršič in Jernej Damjan, premagali za 2,6 točke.