Na štadionu Tehelne pole bo prostora za 23.800 srečnežev, med njimi bo 2500 Slovencev, ki so že včeraj začeli množično romanje v slovaško prestolnico. Zaradi izrednega zanimanja za tekmo (vstopnice na Slovaškem so bile razprodane v slabih treh minutah) cveti črni trg, na katerem so vstopnice, ki so bile v redni prodaji po 10 evrov, dosegle že ceno 50 evrov. Le-te bodo še rasle na dan tekme, zato že špekulirajo o ceni 200, 300, 400 evrov. Tisti, ki nimajo vstopnice, si bodo tekmo lahko ogledali na velikem zaslonu v središču Bratislave, kjer pripravljajo pravo navijaško cono.

"Slovence spoštujemo, a se jih ne bojimo. Radi bi izkoristili že prvo zaključno žogico za neposredno uvrstitev na svetovno prvenstvo, tudi če ne uspemo, ne bo konec sveta, ker je nogomet le igra. Pripravljam presenečenje ter igro na tri točke, tako kot Slovenija. Ker gre za najpomembnejšo tekmo zadnjih 20 let, so bile priprave malce drugačne. Fante ne smejo ponesti emocije, ampak zdrava samozavest," napoveduje selektor Vladimir Weiss, ki je moštvo pred evforijo umaknil v kraj Senec, 30 kilometrov od Bratislave. Na pripravah je bilo kar 25 igralcev, zaradi dveh rumenih kartonov bo manjkal najboljši slovaški strelec v kvalifikacijah Stanislav Šestak (soigralec Zlatka Dediča v Bochumu) in zaradi poškodbe napadalec Filip Hološko. Prvi zvezdnik je 22-letni Marek Hamšik, član Napolija in eden najbolj nadarjenih vezistov v Evropi, zato je njegova cena na nogometni borzi kar 20 milijonov evrov. "Vedno se zgodi, da pogrešamo vsaj enega igralca. Z garanjem nadoknadiš manjkajoče," je dodal Weiss. Slovaki se dobro zavedajo izjemne priložnosti, da se prvič v zgodovini države uvrstijo na veliko tekmovanje, obenem so nogometaši prepričani, da v slovenski vrsti ni igralca, ki bi se ga morali bati.

Slovaki, ki Slovence zaradi neustrašnosti, samozavesti in tehničnega znanja primerjajo z Balkanci, so med pripravami po tradiciji en večer preživeli v gledališču, kjer so se ob komediji nasmejali do solz. Obisk jim prinaša srečo, saj doma še niso izgubili, kadar so bili v teatru. Za sosede Slovake bodo navijali tudi Čehi, ki želijo zriniti Slovenijo z drugega mesta in s tem iz dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Čehi bodo osvojili drugo mesto, če Slovenija izgubi v Bratislavi, obenem pa zmagajo na domačih tekmah proti Poljski in Severni Irski. Ena izmed čeških pivovarn je Slovake motivirala tako, da je vsakemu igralcu in članu strokovnega štaba obljubila 80 litrov piva v primeru zmage nad Slovenijo.