O golfu so člani MOK glasovali 63:27, za ragbi pa je glasovalo več volilnih upravičencev - 81 jih je bilo za, osem proti, eden volilni upravičenec pa se je glasovanja vzdržal. Takoj po objavi izidov glasovanja se je oglasil najboljši golfist sveta Tiger Woods in obljubil, da bo na olimpijskih igrah 2016 tudi zaigral. "Na svetu je na milijone mladih golfistov, ki bi s ponosom svoje države zastopali na olimpijskih igrah. Za vsakega, ki se ukvarja z golfom, je čast postati olimpijec," je dejal ameriški zvezdnik Woods.

Tako ragbi kot golf sta olimpijski prvenec doživela na drugih igrah moderne dobe leta 1900 v Parizu. Golf je bil na olimpijskih igrah nato le še v St. Louisu leta 1904, ragbi pa je bil v programu še trikrat, nazadnje leta 1924 v Parizu.

Po glasovanju je zdaj skupno število olimpijskih športov na poletnih igrah 28. Odkar so leta 2005 s programa OI v Londonu 2012 črtali baseball in softball, sta bili dve mesti prosti. Golf se je pred glasovanjem pri MOK zavezal, da v času iger na sporedu ne bo nobenih večjih golfskih turnirjev.

Golf in ragbi sta prva nova športa na OI, vse odkar sta se olimpijski družini za OI 2000 v Sydneyju pridružila triatlon in taekwondo. Golf in ragbi sta si prizadevala priti v program OI že za OI 2012 v Londonu, vendar so ju pred štirimi leti na zasedanju MOK zavrnili.

Danes so na zasedanju dosedanjemu predsedniku MOK Jacquesu Roggeju, ki je na čelu krovne olimpijske organizacije vse od leta 2001, podelili nov mandat. V Koebenhavnu so se namreč odločili, da bo Belgijec prvi mož olimpizma še nadaljnja štiri leta. V tajnem glasovanju 92 udeležencev je za Roggeja glasovalo 88 volivcev, eden je bil proti, trije pa so se glasovanja vzdržali. Sedeminšestdesetletni Belgijec je bil edini kandidat za predsednika, tako da je za nov mandat potreboval le večino.