Prve tekme sezone svetovnega pokala bodo od 2. do 6. decembra v švedskem Oestersundu, nadaljevanje od 11. do 13. decembra v avstrijskem Hochfilznu, slovaški Osrblie pa je bil planiran od 17. do 20. decembra. Ker pa jim je zmanjkalo denarja za obnovo centra, so tekmo Slovaki že odpovedali, kot poroča IBU na spletni strani.

Izvršilni odbor IBU s predsednikom Norvežanom Andersom Bessebergom bo novega organizatorja našel do 13. oktobra. Kot kandidati se pojavljajo Hochfilzen, češko Nove mesto in Pokljuka. Praksa IBU v preteklih sezonah je bila, da so odpadlo tekmo večino dodelili prizorišču najbližje odpovedani tekmi. Lansko Pokljuko, vredno proračunsko več kot milijon evrov, je denimo gostil prav Hochfilzen.

Nove mesto bo gostitelj svetovnega prvenstva 2013, januarja pa gosti tekmo pokala IBU (bivšega evropskega pokala), ki bo marca to zimo tudi na Pokljuki. Z urejenim centrom bodo na Pokljuki IBU zagotovo prepričali. Velika nerodnost selitve na Pokljuko je predvsem to, da je hkrati 19. in 20. decembra na Rogli tudi tekma svetovnega pokala v smučarskih tekih, znova po 17 sezonah. Težava je predvsem po medijski plati, saj obe prizorišči zahtevata televizijski prenos, TV Slovenija pa naj ne bi bila tehnološko sposobna pokriti obeh prizorišč hkrati.