V Pittsburghu je Petr Prucha v drugi tretjini plošček potisnil za hrbet vratarja Pingvinov, medtem ko je sedel na hrbtu enega od domačih igralcev in tako goste popeljal v vodstvo.Gostujoči vratar Ilija Brizgalov je obranil 24 strelov, le nekaj od njih pa je bilo zares težavnih, saj se Pingvini, lanski dobitniki Stanleyjevega pokala, tokrat niso izkazali. Zdaj jih čaka pet tekem v gosteh.

Enkrat je zadel tudi Ed Jovanovski, prav tako z igralcem več na ledu, končni izid pa je z golom v prazno mrežo postavil Radim Vrbata 54 sekund pred koncem tekme. Igralci Phoenixa so sezono dobro začeli, saj so vknjižili dve zmagi v gosteh, čaka jih le še gostovanje pri Los Angeles Kings, za katere igra tudi Anže Kopitar. Lani je Kojotom na gostovanjih uspelo iztržiti le 30 točk v vsej sezoni, najmanj od vseh moštev zahodne konference.

V Vancouvru, ki bo februarja 2010 prizorišče zimskih olimpijskih iger, so domači hokejisti prišli do prve zmage to sezono. Henrik Sedin je v razmaku dobrih treh minut in pol druge tretjine zadel dvakrat, k zmagi pa je dodal še podajo. Med strelce so se vpisali še Ryan Kesler, Mason Raymond, Steve Bernier, Mikael Samuelsson in Alex Burrows, izkazal pa se je tudi vratar Roberto Luongo s 27 obrambami. Edini zadetek za Montreal je dosegel Tomaš Plekanec.