Kot je Piquet sporočil na svoji spletni strani, naj bi skupaj z rojakom in voznikom serije IndyCar, Vitorjem Meiro prihodnji teden sedel za volan v ameriški poltovornjaški seriji NASCAR Red Horse Racing na dirkališču Rockingham Speedway v Severni Karolini.

Kot so sporočili iz omenjene ekipe, se 24-letnik želi prepričati, ali ga morda v seriji Nascar čaka prihodnost. Vodja ekipe, Tom DeLoach, je sicer opozoril, da prehod iz formule 1 v serijo Nascar ne bo lahka, a je prepričan, da bi se Piquet in Meira dobro odrezala. „Ni lahko sesti iz odprtega avtomobila v zaprt dirkalnik, vendar sta oba izjemno talentirana in imate vse možnosti za uspeh,“ je dejal DeLoach.

Nelson je pred kratkim v formuli 1 poskrbel za škandal, ki so ga označili kot afero Singapur, potem ko je javno priznal, da je moral lani na dirki v Singapurju zapeljati v zaščitni zid, zaradi česar je na pisto zapeljal varnostni avtomobil. Tako je vplival na razplet dirke in pomagal moštvenemu kolegu Fernandu Alonsu, ki je na koncu zmagal.

FIA je Renault kaznovala s pogojno prepovedjo nastopanja v SP, zdaj že nekdanjega vodjo moštva Flavia Briatoreja pa z dosmrtno prepovedjo opravljanja funkcij v vseh zvrsteh avtomobilskega športa.