Po Sokličevih besedah poteka stečaj po predvidevanjih in tekoče. Vsaki skupini delavcev, ki jim je bilo odpovedano delovno razmerje, sta bili namenjeni po dve uri, Soklič pa jim je razložil okoliščine in posledice stečaja in poučil o pravicah, ki jim pripadajo po prenehanju delovnega razmerja.

Na vprašanje, kaj jim je lahko obljubil, je odgovoril, da le to, da bo delal po svojih najboljših močeh, pri čemer pa bi bilo po njegovem prezgodaj napovedovati, ali bodo kaj dobili iz stečajne mase. Prav tako ni želel ugibati, ali bo postopek stečaja zaradi organizacije dela in povezanih Murinih družb bolj zapleten. Več naj bi bilo znanega okrog 20. oktobra.

Kot je povedal poslovodja družbe Mura in partnerji Bojan Starman, je osrednja pozornost namenjena postavitvi nove Mure na zdrave temelje, pridobivanju dela in njegovi organizaciji.

Starman je vesel, da se proizvodnja vrača, da se nadaljujejo posli s kupci, zato upa, da bo čim hitreje dosežen cilj, po katerem bodo lahko zaposlili okoli 1.000 ljudi. Vendar pa mora biti po njegovih besedah število zaposlenih 100-odstotno odvisno od dela, ki ga bodo pridobili.

Pri tem se je dotaknil poslov s kooperanti, ki so bili že v Muri, in izrazil upanje, da se bodo vrnili oziroma se bodo z njimi dogovorili.