"Kranjec je naredil dva odlična skoka, tudi za Urbanca je 19. mesto zelo lep dosežek. Malce smole pa sta imela Damjan in Hrgota, a sta bila tudi malce nenatančna pri odskoku. Tekma je bila zelo težka, saj je veter zelo hitro spreminjal smer. Kljub novemu sistemu točkovanja tekma ni bila povsem regularna, ampak glede na vremensko napoved je uspeh že to, da so preizkušnjo sploh izpeljali," je dejal glavni trener slovenske reprezentance Matjaž Zupan in nadaljeval: "Poletni del je minil nad pričakovanji. Predvsem je navdušil Robi, ki je poletno sezono sklenil s tretjimi stopničkami. Kljub njegovemu uspehu vendarle nismo še povsem zadovoljni. Želeli bi si še kakšnega tekmovalca, ki bi se redno uvrščal med prvih petnajst. Upajmo, da nam bo to uspelo v zimski sezoni."

Robert Kranjec je bil vesel drugega mesta, ker se na zadnjo tekmo poletnega ciklusa ni posebej pripravljal. "Skrivnost uspeha je v sproščenosti, zato lahko pokažem vse, kar sem sposoben, saj se ne obremenjujem z rezultatom. Uspehi na poletnih tekmah so dokaz, da delamo dobro in v pravi smeri, predvsem pa so imenitna popotnica za zimsko sezono" je povedal Robert Kranjec, ki si je pred začetkom poletne serije želel uvrstitev med najboljših deset v skupnem seštevku.

V soboto čaka smučarje skakalce poletno državno prvenstvo v Kranju. Nato se bodo odpravili na priprave v Oberstdorf, konec oktobra pa načrtujejo tudi skoke v ledeni "špuri" v Klingenthalu. Preden se bodo odpravili na prve skoke na snegu, bodo za nekaj dni odšli še na trening v toplo Turčijo. Nova sezona svetovnega pokala se bo začela 26. novembra s tekmo v Kuusamu na Finskem.